Adıyaman'da 26 okula eğitim materyali dağıtıldı

Güncelleme Tarihi:

Adıyamanda 26 okula eğitim materyali dağıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2019 11:04

Adıyaman'da 26 okula eğitim materyali dağıtıldı

Haberin Devamı

Mahir ALAN/ ADIYAMAN, (DHA)- MİLLİ Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Adıyaman'da 26 okulda özel eğitim sınıf ve okullarında eğitim gören öğrencine eğitim materyali dağıtıldı.
Adıyaman Özel Eğitim ve Uygulama Okulu'nda gerçekleşen dağıtım törenine  Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alağöz, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.
Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Bursa ve Konya'da hazırlanan özel materyallerin dağıtımı yapıldı.
Tağıtımda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alağöz;"Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından ülkemizde özel eğitim sınıf ve okullarında eğitim gören öğrencilerimize yönelik olarak özel eğitim materyali hazırlanmış ve bütün illerimizde dağıtımı yapılmaya başlamıştır. Bugün de ilimizde 26 okulumuzdaki 36 özel eğitim sınıflarına dağıtım için eğitim materyalimiz gelmiş olup bulunmaktadır. Bakanlığımız tarafından gönderilen bu materyal, özel eğitim gereksisini duyan çocuklarımızın eğitimlerinde son derece önemli işlev görecektir. Bu sayede, hem çocuklarımızın bir kısım temel becerilerinin geliştirilmesi daha rahat olacak, hem de eğitim materyali çocuklarımızın gündelik hayatta yapmak zorunda kaldıkları davranışlar kazandıracaktır. Özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler için eğitim-öğretim sürecinde bu materyal kullanılması, öğrencileri görsel, işitsel ve dokunsal açıdan desteklemekte, öğretimi yapılan konuların somutlaştırılmasını sağlamaktadır. Bu nedenle eğitim materyali özel eğitim alanına olmazsa olmaz bir parçasıdır. Bu materyalin Özel Eğitim Meslek Okulları ile Meslek ve Teknik Anadolu Liselilerimizde üretilmesi de ayrıca taktire şayandır."dedi.
Yapılan konuşmanın ardından getirilen materyallerin dağıtımı yapıldı.
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!