Toyota Hibrit Modeliyle Çukurova Otoshow'da

Güncelleme Tarihi:

Toyota Hibrit Modeliyle Çukurova Otoshowda
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2018 13:43

Dünyayı hibrit teknolojisiyle tanıştıran Toyota, Adana’da gerçekleştirilen Çukurova Autoshow’da hibrit ürün gamı ile göz doldurdu.  Dışarıdan şarj etme ihtiyacı olmadan kendi kendine şarj olma özelliğine sahip C-HR Hybrid, Yaris Hybrid, Auris Hybrid, Prius ve Rav4 Hybrid ile Çukurova Otoshow’da büyük ilgi gören Toyota standında ayrıca efsane pick-up Hilux da sergilendi. Tüyap Adana Fuar ve Kongre Merkezi’nde 29 Nisan tarihine kadar sürecek olan Çukurova Otoshow’da Toyota’yı, 408 m2’lik stantda Toyota Plaza Mıçı ile Toyota Plaza Onatça temsil ediyor. 

Haberin Devamı

 

Toyota Hibrit Modeliyle Çukurova Otoshowda

Türkiye’de üretilen, markanın en dinamik ve en çekici modellerinden biri olan Toyota C-HR toplam hibrit otomobil satışları içinde Türkiye pazarında ilk sırada yer alıyor. Toyota C-HR satışlarının yüzde 67 ’sini hibrit versiyon oluştururken, ÖTV teşviği ile çok daha ulaşılabilir bir fiyatla sunulmaya devam ediyor.

 

Adana’da beğenilere sunulan 1.8 litrelik motor hacmine sahip olan Toyota C-HR Hybrid, teknolojisi, donanım özellikleri, konforu, yakıt tasarrufu ve sürüş dinamikleriyle segmentinde bir adım öne çıkarken; 86 gr/km olarak gerçekleşen CO2 salım oranıyla da benzinli araçlardaki oranların çok daha altında kalıyor. Çevre dostu kimliği ile de dikkat çeken C-HR’de hibrit bataryası ile elektrik üreten motor ve benzin ile çalışan motorun uyum içinde çalışmasıyla yakıt tüketimi de 100 km’de 3.9 litreye iniyor.

 

Haberin Devamı

Auris Hybrid “Konfor, Sürüş Keyfi ve Tasarruf”

 

Toyota’nın en popüler hibrit modellerinin başında gelen Auris Hybrid, 99 bg’lik 1.8 litre benzinli motor ve 82 bg güç üreten elektrikli motoru bir arada kullanıyor. Kombine olarak 136 beygir güce sahip olan Auris Hybrid’in 100 km’de sadece 4.1 litrelik yakıt tüketim ortalaması bulunuyor.

 

Sessiz ve konforlu yolculukların aynı zamanda keyifli olmasını sağlayan Auris Hybrid, Türkiye’de Active, Advance ve Premium olmak üzere üç farklı donanım seçeneğiyle sunuluyor. Yüksek sürüş keyfi, sessizliği ve teknolojisi ile üstün Toyota DNA’sını vurgulayan Auris Hybrid, sunulan skypack opsiyonu, joystick tasarımlı vites kol mekanizması ile hem tasarımıyla hem de teknolojisi ile farkını ortaya koymayı sürdürüyor.

 

Haberin Devamı

Yaris Hybrid “Şehir Yollarının İdeal Otomobili”

 

Çukurova Otoshow’da büyük ilgi gören Toyota modellerinden biri de Yaris Hybrid oldu. Hibrit teknolojisinin öncüsü Toyota’nın B segmentindeki ilk hibrit modeli olan Yaris Hybrid, kompakt ve çevik boyutlarının yanı sıra sessiz ve çevreci motoruyla benzersiz bir sürüş keyfi sunuyor. Özellikle büyük kentlerin yoğun trafiğinde stresi yenmenin en ideal çözümü olarak öne çıkan Yaris Hybrid’in, hibrit motoru sayesinde şehir içi yakıt tüketimi değerleri, şehir dışı yakıt tüketimi değerlerinden daha düşük gerçekleşiyor. Bu özelliği ile Yaris Hybrid, tam bir şehir otomobili olma özelliğini koruyor. Yaris Hybrid’in 1.5 litrelik hibrit motoru düşük CO2 emisyon oranı ile daha çevreci ve 3,6 litre/100km birleşik yakıt tüketimi ile de daha ekonomik sürüş sağlıyor.

 

Haberin Devamı

İlk Hibrit SUV “RAV4 Hybrid”

 

Toyota RAV4 Hybrid, yüksek performans ve düşük yakıt tüketimi ile D-SUV segmentine öncülük etmeyi sürdürüyor. İkisi elektrikli diğeri de 2.5 litrelik benzinli 3 motorun ürettiği 200 beygirlik güç ile Toyota’nın Türkiye’de sunduğu hibrit otomobiller arasında en güçlü hibrit motoruna sahip modeli olan RAV4, 100 km’de ortalama sadece 5.1 litrelik bir yakıt tüketimi gerçekleştiriyor. 118 g/km gibi düşük bir CO2 emisyon değeri sunan RAV4, aynı zamanda kesintisiz çalışan şanzımanı sayesinde 100 km/s hıza sadece 8.3 saniyede çıkıyor.

 

Dünyanın en çok tercih edilen SUV’u olma özelliğini de taşıyan Toyota RAV4 ayrıca, ilk hibrit SUV modeli olarak da öne çıkıyor. RAV4, dört çeker sürüşüyle birlikte zorlu koşulların da üstesinden gelirken, şehir yollarında da vazgeçilmez olduğunu da kanıtlıyor. RAV4 Hybrid, tercihe göre Sport, Eco ve Elektrikli modlarda kullanılabiliyor. Yüksek güvenlik donanımlarına sahip RAV4 Hybrid, şık tasarımı ve güçlü duruşuyla da dikkatleri topluyor.

 

Haberin Devamı

Efsane Pick-up “Toyota Hilux”

Çukurova Autoshow’da sergilenen bir diğer Toyota modeli de Hilux 2.4L 4X4 Hi-Cruiser idi.  Adını efsaneler arasına yazdıran, en üst düzeyde kalite, dayanıklılık ve sağlamlık simgesi olarak öne çıkan pick-up modeli Hilux’ın Hi-Cruiser A/T versiyonu teknolojik özellikleri, sofistike tasarımı ve yüksek off-road yetenekleriyle SUV tarzı mükemmel bir sürüş konforu yaşatıyor.

 

Türkiye’de iki yıldır segment lideri olan Hilux’ın Euro 6 emisyon standardına sahip yeni 2.4 litrelik dizel motoru, 150 bg güç ve 400 Nm tork üretiyor. Euro 6 normlarına sahip 2.4L D-4D motorlu Hilux’ın Hi-Cruiser versiyonunda yer alan 12 litrelik AdBlue deposu ise, daha düşük emisyon ve daha düşük tüketim sağlıyor. Hilux Hi-Cruiser’ın yeni motoru, MTV avantajı ve ortalama 0.7 litre/100 km daha düşük yakıt tüketimi ile öne çıkıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!