Tarım ve Gıda Politikaları Konferansı Adana'da

Güncelleme Tarihi:

Tarım ve Gıda Politikaları Konferansı Adanada
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2019 13:48

Tarım ve Gıda Politikaları Konferansı Adana'da

Haberin Devamı

   
 

ADANA, (DHA)-  TÜRKİYE'nin alanında düzenlenen en büyük etkinliği olarak değerlendirilen Tarım ve Gıda Politikaları Konferansı'nın 3'üncüsü 5-6 Kasım'da Adana'da gerçekleştirilecek.
Faaliyetleriyle Türkiye'de tarım ve gıda politikalarının belirlenmesine katkı sağlayan Gıda İçecek ve Tarım Politikaları Araştırmaları Merkezi (GİFT)  Yönetim Kurulu Başkanı Samet Serttaş, yurtiçi ve yurtdışından tarım ve gıda uzmanı 50'ye yakın konuşmacının Adana'da ağırlanacağını söyledi. GİFT Başkanı Serttaş, 2050'de dünya nüfusunun 10 milyar olacağını, bunun mevcut durumdan yüzde 70 daha fazla gıda üretimi anlamına geleceğini belirterek, "Nasıl doyacağız? Nasıl besleneceğiz? Bizi geleceğe taşıyacak tarım ve gıda politikalarını üretmeyi başarabilecek miyiz? Türkiye'de tüketici besleyici gıdaya ulaşamıyor. Gıda enflasyonu hiç olmadığı kadar arttı. Gıda ve içecek giderlerinin tüketici bütçesindeki payı yüzde 20'lere ulaştı. Çiftçimiz kendini geçindirmenin ötesinde, toplum ve gelecek için değer üretemiyor, işini, gözü arkada kalmadan çocuklarına teslim edemiyor. Çiftçinin yüzde 61'inin geliri azaldı, yüzde 30'u ekim alanlarını ve yatırımı azalttı" dedi.  
Türkiye'de gıda endüstrisinin işlenmiş gıdalarla ilgili bilgi eksikliği ve kirliliği nedeniyle zarara uğradığını kaydeden Serttaş, "Tarım ve gıda sektöründe, hedeflenen miktar ve kalitede verimliliğin uzağındayız. GİFT olarak sorunların farkındayız, öte yandan politikanın sorunlara çözüm üretmek için var olduğunu hatırlatmak istiyoruz. Doğru yöntem ve akılcı düzenlemelerle çok şey başarılabileceğini biliyoruz. Çözümleri, yalnız söz ve yetki sahiplerinden beklemiyor; bu yolda katkı sunmak, ufuk açmak için fırsat yaratıyoruz. Bu kez ilgili ve yetkililere Adana'dan sesleneceğiz" diye konuştu.  
KONFERANSA KAYIT ZORUNLU
Kamu, akademi, özel sektör ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden oluşan uzmanların konuşmacı olacağı konferansın ayrıntılı bilgilerine www.gift2019.org internet adresinden ulaşılabileceğini belirten GİFT Başkanı Serttaş, programa izleyici olarak katılmak isteyenlerin de yine aynı internet adresinden kayıt yaptırmalarının gerektiğini söyledi.  

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!