Vali Demirtaş: Uyuşturucuyla mücadeleye destek olun

Güncelleme Tarihi:

Vali Demirtaş: Uyuşturucuyla mücadeleye destek olun
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2018 10:27

Vali Demirtaş: Uyuşturucuyla mücadeleye destek olun

Haberin Devamı

ADANA,(DHA) - ADANA Valisi Mahmut Demirtaş başkanlığında düzenlenen toplantıda ilçelerin genel durumu vatandaşlara yapılan hizmetler ve ilçelerin ihtiyaçları ele alındı.
Toplantı öncesinde Vali Demirtaş; kent güvenliği, eğitim, uyuşturucu ile mücadele, kaçak yapılaşma ve tasarruf tedbirleri hususunda bazı açıklamalarda bulundu.
Uyuşturucu ile mücadele hususunda metruk binaların önemine değinen Vali Demirtaş, Adana'da yüze yakın metruk bina bulunduğunu dile getirerek bu binaların hemen yıkılması gerektiğini kaydetti. Özellikle uyuşturucu ile mücadelede en büyük engelin bu metruk binalar olduğunu belirten Vali Demirtaş, ''Uyuşturucu bağımlısı gençlerin bu binaları çok ciddi şekilde kullandığını görüyoruz. Büyükşehir belediyesi ve ilçe belediyelerinden ricamız bu metruk binaların bir an evvel yıkılmasıdır'' dedi.
UYUŞTURUCUYU İHBAR EDİN
İçişleri Bakanlığımızca, uyuşturucuyla mücadelede ihbar ayağını kolaylaştırarak vatandaşların karşılaştıkları uyuşturucu ticaretini en hızlı ve doğrudan bir şekilde ihbar edebilmelerini sağlamak ve bu ihbarları yaygınlaştırmak amacıyla Uyuşturucu ile Mücadele 
Uygulamasının (UYUMA) hazırlandığını aktaran Vali Demirtaş,  ''Uygulamayı telefonlarına indiren vatandaşlarımız, uyuşturucu satışı ve kullanımıyla ilgili herhangi bir olay gözlediğinde bu uygulamayla bildirimlerini kısa sürede yetkili mercilere iletebilecekler. Sisteme konum bilgisiyle birlikte düşen ihbar, bölgeye en yakın ekibe iletilecek olup ihbarcının kimliği kesinlikle gizli tutulacaktır. Tüm vatandaşlarımızın bu konuda duyarlı olmasını ve bu uygulamaya destek olmalarını bekliyoruz" dedi.
KAÇAK KESİM ÖNLENMELİ
Adana'daki önemli sorunların başında kaçak hayvan kesimi olduğunun altını çizen Vali Demirtaş,  kaçak hayvan kesimi hususunda özellikle belediyelerin çok ciddi bir mücadele vermesi gerektiğini dile getirdi. Tek tırnaklı hayvan kesimi ve kesim yapılmaması gereken yerlerde kesim yapılmasının engellenmesi için gerekli denetim ve kontrollerin arttırılması konusuna değinen Vali Demirtaş, '' Adana'nın böyle bir şeyle anılması bizi utandırıyor. Bizim bu insanlara fırsat vermememiz lazım'' diye konuştu.
OKULA İHTİYACIMIZ VAR
Adana'nın okula ihtiyacı olduğunu da belirten Demirtaş şöyle devam etti:
"Çok ciddi sayıda okula ihtiyacımız var. Okul yapabilmemiz için boş arsaya ihtiyacımız var. Bu yıl epey okul yaptık, tüm belediye başkanı arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Ama bu okullar bize yetmiyor. Bizim tekrar imar planlarını önümüze koyup yeni okul alanları belirlememiz lazım. Ödeneğimiz var. Fakat biz yer olmadığı için okul yapamıyoruz. Lütfen bu konuda hem kaymakamlarımız hem de belediye başkanlarımız hassasiyet göstersinler.''
Toplantı, yapılan değerlendirmelerin ve karşılıklı görüş alışverişinin ardından sona erdi.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!