Vali Demirtaş: Havaya ateş açan kimseye müsaade etmeyeceğiz

Güncelleme Tarihi:

Vali Demirtaş: Havaya ateş açan kimseye müsaade etmeyeceğiz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2018 14:23

Vali Demirtaş: Havaya ateş açan kimseye müsaade etmeyeceğiz

Haberin Devamı

Nuri PİR-Eser PAZARBAŞI/ADANA, (DHA) – ADANA'da düğün, nişan, sünnet, asker uğurlaması, spor müsabakası, bayram kutlaması, eğlence ve benzeri etkinliklerde ateşli silahlarla havaya ve çevreye ateş açan kişilere karşı 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunun 11'nci maddesine göre hazırlanan Valilik kararı 6 Kasım'da yürürlüğe girdi.
Adana Valisi Mahmut Demirtaş, silahla havaya ateş açanların silahlarına el konulup, gereken cezanın verileceğini belirterek, “Bundan sonra böyle bir şey olursa çok kararlı bir şekilde üzerine gideceğiz ve kesinlikle kimseye müsaade etmeyeceğizö dedi.
Can güvenliği için düğünlerde havaya ateş açılmaması konusunda kamuoyunu sürekli olarak bilgilendirdiklerini belirten Vali Demirtaş, şunları söyledi:
“Tüm muhtarlıklara yazı yazdık. Hem basın yoluyla hem kaymakamlıklarımız hem de güvenlik kuvvetlerimiz aracılığıyla vatandaşlarımızı bilgilendiriyoruz. Kesinlikle düğünlerde böyle bir şeyin yapılmaması konusunda vatandaşlarımızı uyarıyoruz. Vatandaşlarımızdan insanlarımızın sağlığını düşünerek böyle bir şeye tevessül etmemelerini önemle rica ediyoruz. Bundan sonra böyle bir şey olursa çok kararlı bir şekilde üzerine gideceğiz ve kesinlikle kimseye müsaade etmeyeceğiz. Gereken ceza neyse vereceğiz. Silahlarına da el koyacağız."

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!