Vali Demirtaş başkanlığında düzenlenen toplantıda Aladağ maden işletmeleri değerlendirildi

Güncelleme Tarihi:

Vali Demirtaş başkanlığında düzenlenen toplantıda Aladağ maden işletmeleri değerlendirildi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2018 15:12

Vali Demirtaş başkanlığında düzenlenen toplantıda Aladağ maden işletmeleri değerlendirildi

Haberin Devamı

ADANA,(DHA)- ADANA Valisi Mahmut Demirtaş başkanlığında düzenlenen toplantı ile Aladağ ilçesindeki maden işletmelerinin genel durumu tüm detayları ile masaya yatırıldı.
Valilik makamında gerçekleşen toplantıya Aladağ Kaymakam Vekili Alper Tanrısever, Enerjisa Bölge Müdürü Mehmet Bektaş, Manolya Madencilik Şirket Temsilcisi Ferhat Uğurlu ile Çeltik Madencilik Şirket Temsilcisi Murat Tari katıldı. Toplantıda kısa bir konuşma yapan Vali Demirtaş, Adana’nın gerek sanayisi gerek ekonomisi ile bölgenin önemli illerinden biri olduğunu ifade etti. Tüm bunların yanı sıra jeolojik konumu nedeniyle de Adana’nın çok çeşitli ve önemli yer altı kaynaklarına sahip olduğunu belirten Vali Demirtaş, "Kentte yapılan çalışmalar sonucunda önemli metalik maden ve endüstriyel hammadde yatak ve zuhurları ortaya çıkarılmıştır. Bunlar; başta demir olmak üzere, krom, alüminyum, bakır-kurşun-çinko, manganez, kuvars, kuvarsit, fosfat ve kum-çakıl olarak sayılabilir" dedi.
İldeki önemli metalik madenlerden biri olan krom cevherleşmelerinin  Aladağ ilçesinde yoğunlaştığına değinen Vali Demirtaş, ‘’Ofiyolitlere bağlı krom yatakları açısından Kızılyüksek Yatağı dünyanın en büyük rezervine sahip bir krom yatağıdır. Bununla birlikte, Aladağ ofiyolitlerinde çok sayıda krom yatak ve zuhurları bulunmakta ve bunlar da krom açısından önemli bir potansiyel oluşturmaktadır. Bölgede özel sektör tarafından arama, araştırma ve üretim çalışmaları sürdürülmektedir. Yörede, düşük tenörlü yüksek rezervlere sahip cevherleri üretmek için özel sektör tarafından konsantre tesisleri kurulmuş olup sayıları günden güne artmaktadır" şeklinde konuştu.
Özel sektör yatırımlarının arttırılması için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirten Vali Demirtaş, toplantıya katılanlara da teşekkür etti. Toplantı karşılıklı görüş alışverişi ve sektör çalışanlarının durumlarının da değerlendirilmesinin ardından son buldu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!