Ücretsiz sağlık ve evde bakım hizmetleri Pozantı’da yoğunlaştı

Güncelleme Tarihi:

Ücretsiz sağlık ve evde bakım hizmetleri Pozantı’da yoğunlaştı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2018 14:30

Ücretsiz sağlık ve evde bakım hizmetleri Pozantı’da yoğunlaştı

Haberin Devamı

ADANA,(DHA)- ADANA Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü,  ücretsiz evde bakım, evde sağlık ve meme kanserinin erken tanısını sağlayan mamografi hizmetlerini Pozantı’da yaygınlaştırdı.
Büyükşehir Belediyesi’nin uzman personeli, yaşlı, hasta ve engelli bireylerin kişisel bakımı, ağız sağlığı bakımı, saç ve sakal tıraşı ile tırnak bakımlarını gerçekleştirip, moral aşıladı. 35-60 yaş arasındaki kadınlara yönelik meme kanserinde erken tanı imkanı veren gezici dijital mamografi cihazıyla Pozantılı kadınlara ücretsiz sağlık hizmeti eş zamanlı sunuldu.
Başkan Hüseyin Sözlü’nün 4,5 yıllık görev süresinde 16 bin 687 ev ziyareti yapıp, özel donanımlı ambulanslarla 37 bin 711 hastanın sağlık kuruluşlarına naklini sağlayan, ihtiyaç sahibi engellilere bin 454 tekerlekli sandalye,  161 adet akülü araç ve 733 adet beyaz bastonu ücretsiz dağıtan Adana Büyükşehir Belediyesi, Pozantı İlçesi’nde ücretsiz sağlık hizmetini vatandaşın ayağına götürdü.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmet Daire Başkanlığı bünyesinde görev yapan doktor, psikolog, hemşire, sağlık teknisyeni, yaşlı bakım personeli ve kuaförler, Pozantı ilçe merkezi ve köylerine ücretsiz sağlık hizmetini ulaştırdı. Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın koordinasyonunda Pozantı genelinde ziyaretlerde bulunan Büyükşehir Belediyesi görevlileri, evden çıkamayan, hareket kabiliyeti az veya hiç olmayan, 60 yaş üzeri yatağa bağımlı vatandaşlara sağlık hizmeti verdi. Yaşlıların saç ve sakal tıraşından, çarşaf değişimlerine kadar her türlü ihtiyaçlarını karşılayan sağlık personeli, tansiyon, kan şekeri ve kolesterol ölçümlerini yaptı.
Pozantı’nın mahallelerinde yaşayan vatandaşları ücretsiz sağlık taramasından geçiren Büyükşehir Belediyesi ekipleri, meme kanserinde erken teşhiste önemli rol oynayan Gezici Dijital Mamografi Cihazı ile kadınlara özel hizmet verdi. Uzman personel, 35-60 yaş arasındaki kadınların mamografi çekimlerini yapıp, dakikalar içinde raporlayarak, sonuçlarını iletti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!