Seyhan'da ortak komisyon, tarım işçilerinin sorunlarına çözüm oluyor

Güncelleme Tarihi:

Seyhanda ortak komisyon, tarım işçilerinin sorunlarına çözüm oluyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2020 13:31

Seyhan'da ortak komisyon, tarım işçilerinin sorunlarına çözüm oluyor

Haberin Devamı

ADANA, (DHA)- SEYHAN Belediyesi meclisinde CHP'li üye Güngör Geçer'in teklifiyle kurulan Tarım İşçilerinin sorunlarını Araştırma ve Tespit Komisyonu çalışmalarını sonuç odaklı olarak sürdürüyor.
Seyhan Belediye Meclisi'nde grubu bulunan tüm partilerden meclis üyelerinin bulunduğu komisyon, tarım işçilerini çalıştıkları tarlalarda ve kaldıkları çadırlarda ziyaret etti.  Tarım İşçilerinin sorunlarını Araştırma ve Tespit Komisyonu Başkanı Güngör Geçer ve Komisyon üyesi Meclis üyeleri tarım işçileriyle sohbet ederek yaşadıkları sorunları dinledi, yerinde tespit yaptı. Tarım işçileriyle kaldıkları çadırlara da giden CHP, AK Parti, İYİ Parti ve MHP'li komisyon üyeleri, battaniye talebini Seyhan Belediyesi'nden temin etti. Çadırlarda yaşayan diğer tarım işçilerini dolaşan ve tespitler yapan komisyon üyeleri 300 battaniye dağıtımı yaptı. Tarım işçilerinin yaşadıkları sorunları araştıran komisyon üyeleri, sağlık, hijyen, barınma, ısınma gibi konularda yaşanan aksaklıkları not aldı. 
Tüm siyasi partilerin bir sorunu araştırıp çözüm üretmeye çalışmasının çok değerli olduğunu ifade eden Komisyon Başkanı Geçer, “Amacımız tarım işçilerinin sorununa kalıcı çözüm üretmek. Bunun için komisyonumuz ciddi bir çalışma yapıyor. Bu çalışmaya kent dinamiklerini içinde barındıran Seyhan Kent Konseyi'ni de dahil ettik. Çalışma rapora dönüşünce başta Valilik olmak üzere, Adana Büyükşehir Belediyesi, ilgili kamu kurumlarıyla görüşmeler yaparak çözüm yolu üzerinde duracağız" dedi.
'HER KURUMUN DESTEK VERECEĞİNE İNANIYORUZ'
Kalıcı çözümlerin zaman alacağını vurgulayan Komisyon Başkanı Güngör Geçer, şöyle devam etti:
“Bazı sorunların çözümü hemen olabiliyor. Battaniye isteğini hemen Seyhan Belediyemizden karşıladık. Sağlık kontrolü için de Adana Büyükşehir Belediyemizden çözüyoruz. Ancak kalıcı sorunların çözümü uzun vade istiyor. Bunları tespit ediyoruz. Barınma, temiz su gibi kalıcı olabilecek çözümler için proje hazırlayacağız. Valiliğimiz, Adana Büyükşehir Belediyemiz, Seyhan Belediyemiz ve Kamu kurum ve kuruluşlarımızla işbirliği arayışında olacağız. Proje bazında AB fonlarını da değerlendirmeye alacağız. Amacımız,  tarım işçilerinin sağlıklı, temiz ve insan yaşamına uygun şartlarda üretime katkı vermesini sağlamaktır."

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!