Sarıçam Belediyesi 2’nci Nar Festivali düzenlendi

Güncelleme Tarihi:

Sarıçam Belediyesi 2’nci Nar Festivali düzenlendi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2018 12:19

Sarıçam Belediyesi 2’nci Nar Festivali düzenlendi

Haberin Devamı

ADANA,(DHA)- ADANA'da Sarıçam Belediyesi tarafından organize edilen 2’nci Nar Festivali büyük ilgi gördü.
Nar Festivali, Sarıçam İlçesine bağlı Çiçekli Mahallesinde yapıldı. Festivale MHP Adana Milletvekili ve MYK üyesi Muharrem Varlı, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Vali Yardımcısı Murat Süzen, Sarıçam Kaymakamı Ali Murat Kayhan, Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ,  MHP Seyhan İlçe Başkanı Baha Bener, Sarıçam İlçe Başkanı Mustafa Kızılelma, Adana Müftüsü Hasan Çınar,  Ziraat Odası Başkanı Ali Mehmet Sarsal, Sarıçam Belediyesi Meclis üyeleri, birim müdürleri ve çok sayıda muhtar ve vatandaşlar katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan 2’nci Nar Festivali'nde, Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı Halk Oyunları ekibi folklor gösterisi sundu.
ULUDAĞ: İLÇEMİZİN MARKA DEĞERİNİ ARTTIRDI
Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ,  festivalde, ilçe halkıyla birlikte olmaktan gurur duyduğunu belirterek, “Bu yıl 2’ncisini düzenlediğimiz Çiçekli Nar Festivali,  güzel ilçemiz Sarıçam için ara vermeden düzenlediğimiz kültürel etkinliklerimizden biridir. İlçemizin marka değerini gittikçe artıran Nar festivali vesilesiyle sizlerle birlikte olmaktan duyduğum mutluluğu belirtmek istiyorum. Faydası saymakla bitmeyen nar ilçemizde 2 bin 425 dekar dikili alan üzerinde 100.500 adet meyve veren ağacımız bulunmaktadır. Ağaç başı üretim miktarımız ise 40 kilogram üzeridir ve bu rakam Türkiye standartları üzerindedir. Son verilere göre de üretim miktarı 4.020 tondur. Emeği geçenleri de kutluyorum” şeklinde konuştu.
SÖZLÜ: NAR GERÇEK DEĞERİNİ BULMUŞTUR
Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise, Çukurova tarımında üretimde çeşitliliğinin her geçen gün daha arttığını belirterek, narında bu çeşitlilikte önemli bir yere sahip olduğuna değindi. Hüseyin Sözlü, ”Yetiştirilen ürünü pazara sürme konusunda daha çok çaba sarf etmeliyiz. Nitelikli açıdan yapılan tarımsal üretim mutlaka karşılığını verecektir. Nar artık gerçek değerini bulmuştur.  Festivaller bu açıdan da önemli bir yere sahip. Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman çiftçilerimizin yanında olduk. Olmaya da devam edeceğiz. Tüm üreticileri cani gönülden kutluyorum. Kazancınız bol olsun. Bu festivali düzenleyen Belediye Başkanımız Bilal Uludağ’a ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Cumhuriyet Bayramınız da kutlu olsun” dedi.
Katılımcılar daha sonra ilçede üretilen ürünlerinde sergilendiği stantları gezdi. Bu arada festivale katılan protokol ile vatandaşlar, Cumhuriyet Bayramını ellerindeki Türk bayraklarıyla kutlarken, halk oyunları, Ramazan İnal ve ekibi ile Halil İbrahim Kurum konserlerini de ilgi ile izlendi.
Bu arada Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ eşi Nejla Uludağ,  beraberinde Vali Yardımcısı Murat Süzen, Sarıçam Kaymakamı Ali Murat Kayhan tören öncesi İlçede bulunan bir Nar bahçesine giderek hasada katıldı. Uludağ, kestiği narları ellerindeki sepete koyarak, bereketli olması dileğinde bulundu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!