Şampiyonlar Adana'da ringe çıkıyor

Güncelleme Tarihi:

Şampiyonlar Adanada ringe çıkıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2018 15:03

Şampiyonlar Adana'da ringe çıkıyor

Haberin Devamı

Akif ÖZDEMİR - Nuri PİR/ ADANA, (DHA)

Dünya'nın 7 ülkesinden 18 şampiyon sporcu, Adana'da organize edilen Muay Thai Şampiyonası'nda bu akşam ringe çıkacak. Şampiyon sporcular, tanıtım toplantısında karşı karşıya geldi.
Yetiştirdiği dövüş sporundaki sporcularıyla Adana'yı dünyaya tanıtan Star Figth Arena Spor Kulübü, Adana Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi sponsorluğunda Muay Thai şampiyonası düzenledi. Bu akşam saat 21.00'da Çukurova Üniversitesi Lütfullah Aksungur Spor Salonu'nda organizatörlüğünü Muay Thai Federasyonu Genel Koordinatörü Hakan Şahade ve Mehmet Karaca'nın yapacağı şampiyonada, 7 ülkeden 18 şampiyon sporcu ringe çıkacak. 
SPORCULARI ANTRENÖRLER AYIRDI
Şampiyona öncesinde kentte Kaburgacı Yaşar'da buluşan şampiyonlar, önce Adana kebap yedi, daha sonra eşleşmelere göre tanıtım gerçekleştirildi. Tanıtım sırasında bazı sporcular iddialı pozlar verdi. Kafa kafaya gelen sporcuları, araya giren antrenörler ayırdı. Federasyon Genel Koordinatörü Hakan Şehade ise, organizasyon için 2-3 aydır çalıştıklarını belirterek, şunları söyledi: "Dünya ve Avrupa şampiyonu olmuş, Türkiye'de kendini kanıtlamış sporcuları bir araya getirmek için büyük bir mücadele verdik. Şampiyona mücadele ruhu yüksek karşılaşmalara sahne olacak." 
FEDERASYON İÇİN ÖNEMLİ
Organizasyonun federasyon açısından çok önemli olduğunu kaydeden Muay Thai Federasyonu Asbaşkanı Halil Demir, turnuvanın centilmence tamamlanmasını dilerken, "Biz amatörde çok yol aldık. Türkiye Muay Thai sporunda son yıllarda çok iyi yerlere geldi. Dünyada çok iyi organizasyonlar var. Türkiye'de bu tür organizasyonların yapılması bu açıdan çok önemli. Centilmence, seyir zevki yüksek karşılaşmalar izleyeceğiz" diye konuştu.
Konuşmaların ardından sporcular mangal başına geçip, kebap pişirdi. 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!