Lübnan Cooking Festival’e Adana lezzetleri damga vurdu

Güncelleme Tarihi:

Lübnan Cooking Festival’e Adana lezzetleri damga vurdu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2018 13:22

Lübnan Cooking Festival’e Adana lezzetleri damga vurdu

Haberin Devamı

ADANA,(DHA)- ADANA Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta düzenlenen Cooking Festival’de Türkiye’yi temsil eden Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçı Birlikleri’ne (ASHİB) tam destek verdi. Başkan Sözlü, ASHİB’e üye 13 firmanın ortak stant açmasını sağlayarak, Çukurova’nın yöresel gıda ürünlerinin öne çıkmasını sağladı.
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, ASHİB Başkanı Ali Can Yamanyılmaz ve Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Halil Avşar’ın da aralarında olduğu 30 kişilik heyet, 7-11 Kasım tarihleri arasında Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta gerçekleştirilen Cooking Festival’de önemli bir başarıya imza attı. Ortadoğu’nun gözde ticaret merkezinde ASHİB’e üye 13 firmanın ortak stant açmasını sağlayan Başkan Hüseyin Sözlü, Çukurova’nın yöresel gıda ürünlerinin ihracatının artması için Adanalı işadamlarına güç verdi. Adana kebabı, şalgam suyu, su ürünleri ve hayvansal mamullerin tanıtımının yapıldığı etkinliklere eşi Zeynep Sözlü ile birlikte katılan Başkan Hüseyin Sözlü, Türkiye’nin Beyrut Büyükelçisi Hakan Çakıl’ın himayesinde düzenlenen gala gecesinde Lübnan Dışişleri Bakanı Mouin Merhebi ve ülkenin önde gelen işadamları ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle ASHİB heyetini buluşturdu.
Adana ile Lübnan arasında yıllık ortalama 48 milyon dolarlık ticaret hacminin artması için gayret sarf eden Başkan Hüseyin Sözlü, karşılıklı ticaret fırsatlarının değerlendirilmesi için zemin oluştururken, Yunus Emre Enstitüsü’nü de ziyaret etti. Enstitüde yapılan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin 80’inci yıldönümü anma törenlerine ASHİB heyeti ile birlikte katılan Başkan Sözlü, Büyük Önder’e saygı, minnet ve şükran duygularını dile getirdi.
ASHİB Başkanı Ali Can Yamanyılmaz, Cooking Festival’da Adana Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Çukurova Fuarcılık A.Ş.’nin tahsis ettiği alanda 13 firmanın ürünlerini ücretsiz tanıtma imkanı bulduğunu söyledi.

Â

FOTOÄžRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!