'Kendi yürür drenaj makinası' görücüye çıktı

Güncelleme Tarihi:

Kendi yürür drenaj makinası görücüye çıktı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2018 15:37

'Kendi yürür drenaj makinası' görücüye çıktı

Haberin Devamı

ADANA, (DHA)- ÇUKUROVA Üniversitesi (ÇÜ) Tarım Makinaları ve Teknolojileri Mühendisliği Öğretim üyesi Prof. Dr. Emin Güzel’in tasarladığı tarım makinesi, Tarım Fuarı’nda görücüye çıktı.
Prof. Dr. Emin Güzel’in danışmanlığında MegGrup’a ait BORMEG firması işbirliğinde hazırlanan projeyle “Farklı toprak işleme koşullarında çalışabilen, üniversal boomlu tamamen yerli, kendi yürür drenaj makinası imal edildi.
Tarım Fuarı’nda görücüye çıkan farklı tasarımı ile dikkat çeken makineye katılımcılar yoğun ilgi gösterdi. Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Elekcioğlu ve Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Torun da Tarım Fuarı’nı ziyaret ederek, Prof. Dr. Emin Güzel’i tebrik etti.
Projenin amacını açıklayan Prof. Dr. Güzel var olan bir soruna yeni bir tasarımla otomasyonla mühendislik birleştirilerek çözüm üretebilecek bir ürünün mühendislik prensiplerine uygun olarak geliştirildiğini söyledi. Güzel, "Firma yetkilisi Edip Gülerle birlikte KOSGEB desteği yardımıyla bu makinanın imalatını bir yıl içinde tamamladık. Yurt dışı benzer makinalardan  yüzde 50 daha ucuz ve Endüstri 4.0 uygun yenilikleriyle daha üstün özelliklere sahip bir makina ortaya çıkardık" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!