Girne Köprüsü’nün genişliği iki katına çıkıyor

Güncelleme Tarihi:

Girne Köprüsü’nün genişliği iki katına çıkıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2018 12:53

Girne Köprüsü’nün genişliği iki katına çıkıyor

Haberin Devamı

ADANA,(DHA)- ADANA Büyükşehir Belediyesi, doğu-batı yönünde ulaşım veren D-400 Karayolu’nda taşıt trafiğini daha akışkan hale getirmek amacıyla planladığı Girne Köprüsü Rehabilitasyon Projesi’ne hızlı başladı.
Girne Köprüsü’nün genişliğini iki katına çıkarıp, 10 şeritli yol olarak hizmet vermesi için yürütülen projede ilk etapta yaya yolu yıkıldı, nehir yatağında fore kazık beton direklerin imalatına geçildi.
Uygulamaya koyduğu ulaşım projeleriyle kentiçi trafik çilesi yaşatan düğümleri tek tek çözen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün talimatları doğrultusunda 205 metre uzunluğundaki Girne Köprüsü’nün 10 şeritli yol olarak hizmet vermesi için hazırlanan genişletme projesi start aldı. Projeye göre, Seyhan Nehri üzerindeki 25 metre genişliğindeki Girne Köprüsü’nünher iki yanında bulunan 3,5 metre genişliğindeki yaya köprüleri yıkıldı. Köprünün genişliğini 52.5 metreye çıkacak çalışma kapsamında nehir yatağında fore kazık beton direklerin imalatına geçildi. Adana Büyükşehir Belediyesi, daha önce aynı bölgede Girne Köprüsü ile Müze Kavşağı arasındaki 6 metrelik yolun genişliğini 11.5 metreye yükseltip, 3 şerit olarak hizmet vermesi sağlamıştı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!