Benim Gözümden fotoğraf sergisi açıldı

Güncelleme Tarihi:

Benim Gözümden fotoğraf sergisi açıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2018 14:52

Benim Gözümden fotoğraf sergisi açıldı

Haberin Devamı

Can ÇELİK/ADANA,(DHA)- ADANA Büyükşehir Belediyesi, Adana Kent Konseyi Engelli Meclisi ve Senin İçin Derneği’nin ortak çalışmasıyla gerçekleşen down sendromlu çocukların çektiği fotoğraflardan oluşan 'Benim Gözümden' fotoğraf sergisi açıldı.
Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu Fuayesi’nde gerçekleşen açılışa Büyükşehir Belediyesi Belediye Başkanvekili Ramazan Akyürek, Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Ali Duran Karakaya, Senin İçin Derneği Başkanı Nüvid Dağtekin, Piri Reis Anadolu Lisesi öğrencileri ve çok sayıda sanatsever katıldı. Senin İçin Derneği Başkanı Nüvid Dağtekin yaptığı konuşmada, down sendromlu çocukların önce Ankara’da fotoğraf eğitimi aldığını daha sonra 4 eğitimci ile birlikte fotoğraf çekimlerine gittiğini belirtti. Çocukların böylece sanatçı ruhlarının ortaya çıktığını ve özgüvenlerinin yerine geldiğini söyleyen Dağtekin, sergide bulunan tüm fotoğrafların down sendromlu çocuklar tarafından çekildiğini ve bu serginin Türkiye’de ilk olduğunu söyledi.
Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Ali Duran Karakaya ise, "Biz kent konseyi meclisi olarak bu tarz etkinliklere devam edeceğiz. Farkındalık arttıran projelerde hep var olacağız" dedi. Gelen ziyaretçilere tek tek fotoğraflarını gösteren çocukların mutlulukları gözlerinden okunurken, fotoğraflar ise ziyaretçilerden büyük beğeni topladı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!