Başkan Karalar: 5 Ocak onur günümüzdür

Güncelleme Tarihi:

Başkan Karalar: 5 Ocak onur günümüzdür
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2020 14:45

Başkan Karalar: 5 Ocak onur günümüzdür

Haberin Devamı


ADANA,(DHA)- ADANA Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, 5 Ocak'ın büyük mücadeleler sonucu kazanılmış bir onur günü olduğunu söyledi.
Adana'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 98'inci yıl dönümü kentte düzenlenen etkinliklerle kutlanıyor.  Kurtuluş Yarı Maratonu ve Halk Koşusu ile Uğur Mumcu Meydanı'ndaki törenlerin ardından Akkapı Mahallesi'nde, Akkapı Kültür Yardımlaşma ve Eğitim Derneği'nin (AKYED) düzenlediği etkinlik gerçekleştirildi. Akşam saatlerinde 5 Ocak Resepsiyonu, ardından bale gösterisi yapıldı.
AKYED  etkinliğinde katılımcılara hitap eden Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, 5 Ocak'ın büyük mücadeleler sonucu kazanılmış bir onur günü olduğunu belirterek, "Yüz yıl sonra bu işlerin kolay olduğunu düşününler var. Hatta Kurtuluş Savaşı'nı yok sayanlar var. Gelsinler bu toplumun Kurtuluş Mücadelesindeki emeğini, çektiği cefayı öğrensinler, ne olup olmadığını anlasınlar. Adana'da 1. Dünya Savaşı'nın ardından başlayan Fransız işgali sırasında, Ermenilerin de katıldığı büyük zulümler yaşamış milletimiz. Daha önce Adana'ya gelen ve Milli Mücadele kararını, Adana'da Adanalılardan aldığını güçle verdiğini dile getiren Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatları doğrultusunda Pozantı'da direnç yuvaları kurmak üzere harekete geçilmiştir. Sonra zulüm görenler direnç yuvaları kurmak için giderken Akkapı'dan, Cemil Nardalı Konağı'nın önünden geçerler. Onlara milli yemeğimiz olan keşkek sunulur. Burada, aralarında Cemil Nardalı'nın kardeşinin de bulunduğu 6 kişi işkencede şehit olur. Yine de kimseyi ele vermezler. Buradan geçerken korunan, beslenen ve ölüm pahasına ele verilmeyenler, Pozantı'da direnişe geçerek, Fransız-Ermeni saldırılarını durdurur ve kurtuluşun gerçekleşmesini sağlarlar. Mustafa Kemal Atatürk'te Kurtuluş Savaşı verme hissi uyandıran Adanalılar olarak, hepimizin gururudur bunlar. Bizim Atatürkçülüğümüze laf edenlere en güzel cevabı Gadir Hum gecesi verdik. 5 Ocak'ta kutlamaların burada yapılmasını ben başlattım. Bizlerin Atatürkçülüğüne laf uzatanlar gelsinler buranın tarihini okusunlar. Bizlerin nasıl yurtsever, nasıl vatansever, nasıl Atatürkçü olduğumuzu burada görürler. Bizim milli mücadeleden, laik Cumhuriyetten ve Mustafa Kemal Atatürk'ten başka yolumuz yok. İnşallah ben de sizin yetiştirdiğiniz bir insan olarak, sizin bir kardeşiniz olarak size hizmet ederek büyük gurur yaşatacağım. Bunu hep birlikte başaracağız" dedi.
5 OCAK RESEPSİYONU
5 Ocak Adana'nın Kurtuluş Günü dolayısıyla 75. Yıl Sanat Galerisi'nde 5 Ocak Resepsiyonu düzenlendi. Adana Valisi Mahmut Demirtaş, kentin sivil ve askeri erkanı ile Adanalıların katıldığı resepsiyonda konuşan Başkan Zeydan Karalar, 5 Ocak Kurtuluş Günü'ne ulaşılmasını sağlayan tarihsel sürece değindi.
Resepsiyonun ardından 5 Ocak Kurtuluş Günü dolayısıyla, Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda düzenlenen Didem Bekiroğlu ve öğrencilerinin hazırladığı bale gösterisi Adanalılarla buluştu.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!