Başkan Çetin kendi açtığı tesiste ilk maçı yaptı

Güncelleme Tarihi:

Başkan Çetin kendi açtığı tesiste ilk maçı yaptı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2018 13:20

Başkan Çetin kendi açtığı tesiste ilk maçı yaptı

Haberin Devamı

ADANA,(DHA)- ADANA'nın Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Huzurevleri Mahallesi’nde yapımı tamamlanan İlknur Kara Spor Tesisi ve Parkı’nın açılışını yaparak, tesisteki tenis kortunda, ilk maçı da kendi yaptı.
İlknur Kara Spor Tesisi ve Parkı’nın açılışında konuşan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Adana’da uyuşturucu kullanma yaşının 10’a kadar düştüğünü bunun çok üzücü olduğunu belirtti.
Çetin, "Polisiye tedbirlerle, gençlerimizi kötü alışkanlıklardan tutmak mümkün olmuyor. Biz de üzerimize vazife alarak, gençlerimizi, bilim, kültür-sanat ve spor etkinliklerine yönelterek, kötü alışkanlıklardan uzak durmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Bunun için de, gençlerimiz için sürekli projeler üretiyor, onların projelerine destek oluyoruz” diye konuştu.
Gençlerin bilime yönelmesi anlamında, Çukurova Üniversitesi öğrencilerinin hazırladığı TUBİTAK projesine destek olduklarını belirten Başkan Çetin, şöyle devam etti:
“İki yıldır, üniversite öğrencilerimizin, güneş enerjisi ile çalışan araba üretimine destek olduk. Bu gençlerimiz, yaptıkları çalışmalarla Türkiye şampiyonu oldular ve dünya 4’üncüsü oldular. Biz de, bunda katkımız olduğu için gençlerimizle çok daha fazla gurur duyduk. Gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için kültür ve sanat etkinliklerine daha da ağırlık verdik. Her yaptığımız kültürel ve sanatsal etkinlikler, Türkiye ve dünya genelinde ses getirdi. Orhan Kemal Edebiyat Festivali bunlardan biri. Bu festivalimiz, Türkiye gündeminde önemli yer tutuyor. Uluslararası Çukurova Karikatür Festivali de, dünyanın, Türkiye’nin ve Adana’mızın ünlü isimlerini sanatseverlerle buluşturuyor. Tüm bu etkinliklerimize yönelttiğimiz gençleri, doğal olarak kötü alışkanlıklardan da uzak tutmuş oluyoruz."
“205 PARKIN 100’ÜNDE İMZAMIZ VAR”
Çukurova'nın 205'nci parkını açtıklarını belirten Çetin şöyle devam etti:
"Gençlerimiz ve çocuklarımızı daha güzel yetiştirmek ve kötü alışkanlıklardan uza tutmak için en önemli etkenlerden biri de spor. Burada atıl durumdaki alanı yeşil alan ve spor tesisi yapmak istiyorduk. Alanın hemen yanındaki İlknur Kara Okulları’nın sahibi Sayın İlknur Kara, buradaki çalışmaların tamamının maliyetini üstleneceğini ve bu alanın mahalleye hediye edilmesini istedi. Biz de, bunun üzerine gece gündüz çalışarak, parkımızı ve spor tesisimizi tamamladık. Burası, Çukurova’mızın 205’inci parkı. Göreve geldiğimiz günden bu yana imzamızı attığımız 100’üncü parkımız. Göreve geldiğimiz gün başladığımız çalışmaları, ilk günkü heyecanla sürdürüyoruz. Buradaki amacımız, size verdiğimiz tüm sözleri yerine getirmiş olmanın huzuru içinde, görev süremiz tamamlandığında, karşınıza başımız dik, alnımız ak bir şekilde çıkabilmek. Bunun için de sabahın erken saatlerinde başlayan mesaimiz, gecenin geç saatlerine kadar devam ediyor. Ekibimizle birlikte, gece gündüz demeden halkımız için çalışıyoruz. Bu döktüğümüz alınterleri, siz değerli halkımıza feda olsun.”
Başkan Çetin konuşmasının sonunda, Huzurevleri Mahallesi Muhtarı Mustafa Karaçor'a ve bu tesisin yapımında büyük emeği geçen İlknur Kara'ya teşekkür etti.
TENİS MAÇI YAPTI
Tenis sporundaki başarısıyla da tanınan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, açılışını gerçekleştirdiği tesisin ilk maçını da kendi yaptı. Başkan Çetin, Tenis Adana İl Temsilcisi Feridun Açan’la birlikte, yaptığı gösteri maçıyla, halkın sevgisini kazandı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!