Adana'da ilk millet bahçesi açılışa gün sayıyor

Güncelleme Tarihi:

Adanada ilk millet bahçesi açılışa gün sayıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2018 14:05

Adana'da ilk millet bahçesi açılışa gün sayıyor

Haberin Devamı

ADANA,(DHA)- ADANA'nınh 130 dönüm alana sahip ilk millet bahçesi açılışa hazırlanıyor.
Son rötuşları yapılan millet bahçesi çok yakında hizmete açılacak. Yapım işinin çok hızlı bir şekilde tamamlandığını belirten Yüreğir Belediye Başkan Mahmut Çelikcan, ''Adana, içerisinde bir çok ilklerin olacağı yeni bir alana kavuşuyor. Vatandaşlarımızı Seyhan Nehri ile buluşturuyoruz'' dedi. Yapılan hizmetlerle Yüreğir'in cazibe merkezi haline geldiğini belirten Başkan Çelikcan sosyal ve kültürel belediyeciliğin de en güzel örneklerini Yüreğir'de hayata geçirdiklerini söyledi.

Adana'da ilkleri gerçekleştirmeye devam ettiklerini belirten Başkan Çelikcan Yüreğir'de yeşil alanları hızla çoğalttıklarını belirterek, "2018 yılının başın inşaatını başlattığımız millet bahçesinin içerisinde zip coaster, hayal yeli, botanik park, su kayağı tesisi, optimist marina, yelken spor kulübü,seyir terasları,deniz feneri, engelli lokalleri, anfi tiyatro, festival meydanı ve bir çok sosyal donatı yapıldı. Bunun yanı sıra bisiklet yolları, yürüyüş parkurları, geniş kapasiteli otopark da mevcut. Buraya gelen vatandaşlarımız aileleriyle birlikte akşama kadar vakit geçirebileceklerdir.''diye konuştu.
Millet bahçesi inşaatının çok hızlı bir şekilde tamamlandığını belirten Başkan Çelikcan şunları söyledi:
"Atıl durumda olan kamu alanını Adanalı vatandaşlarımızın hizmetine açarak insanlarımızı Seyhan Nehri ile buluşturacağız. İçerisinde bir çok ilklerin olacağı alanı ilk başta Seyhan Nehri kenarında olduğu için Kıyıpark olarak düşünmüştük.  Cumhurbaşkanımız millet bahçelerini gündeme getirdiğinde millet bahçesinde olanlar fazlasıyla bizim yaptığımız alanda mevcuttu."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!