Gastromasa'da konuk şehirler Adana ve Mersin

Güncelleme Tarihi:

Gastromasada konuk şehirler Adana ve Mersin
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2018 13:17

Gastromasa'da konuk şehirler Adana ve Mersin

Haberin Devamı


 

ADANA, (DHA) - 4'ÜNCÜ Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı'nın konuk şehirleri Adana ve Mersin Valilikleri himayelerinde, Çukurova Kalkınma Ajansı'nın katkılarıyla Adana ve Mersin  'Konuk Şehir' olarak yer alacak.
Dünyaca ünlü gastronomi yıldızlarının katılacağı, Türk ve dünya gastronomisi arasında köprü kurmayı kendine misyon edinen Gastromasa konferansı, 17 Kasım'da İstanbul'da gerçekleşecek.
Gastromasa Konferansının bu yıl ki teması 'Yaratıcılık'. İnovatif fikirleriyle dünya gastronomisinde fark yaratan başarılı şeflerin etkileyici tekniklerini de göstereceği Gastromasa konferansında 2018 The World's 50 Best listesinde 33'üncü sırada yer alan Michelin yıldızlı 'The Clove Club'un İskoç şefi Isaac Mchale, Endülüs'ün ilk kez iki Michelin yıldızlı şefi olma özelliği taşıyan ve yerel ürünleri uluslararası tekniklerle birleştirmesiyle tanınan şef Dani Garcia, Fransız mutfağının şeflerinden, restoran Pavillion Ledoyen'de 12 yıl üst üste 3 Michelin yıldızının sahibi olan şef Christian Le Squer, Córdoba'da açtığı Noor Restoran ile dünya gastronomisinin en deneyimli şeflerinden biri olarak gösterilen ve Tapas Magazine tarafından 2017'nin en iyi şefi seçilen Michelin yıldızlı Paco Morales Gastromasa'da konuk olacak ve  farklı lezzetler konusunda başarı öykülerini paylaşacaklar.
Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu yaptığı açıklamada, "Bölgemizin yatırım ve tanıtım stratejilerinde turizm içinde ön plana çıkan 'Gastronomi Turizmi' özellikle Antakya ve Gaziantep gibi diğer gastronomi değerine sahip illerle birlikte düşünüldüğünde bölgemizde en çok gelişme potansiyeline sahip bir turizm türüdür. Bu nedenle ÇKA olarak bölgemizin gastronomi değerlerine sahip çıkmaya, geliştirmeye ve günümüz ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtımına destek vermeye devam edeceğiz" dedi.
Dünyanın dört bir yanından dünyaca ünlü şeflerin, Gastronomi dünyasının önemli isimlerinin dışında The World's 50 Best Restoran listesinde yer alanlarla, Michelin yıldızlı mekânların ve pasta şeflerinin de bu yıl Gastromasa Konferansında olacağını söyleyen Çukurova Turistik Otelciler Birliği Başkanı Tayyar Zaimoğlu ise şu değerlendirmeyi yaptı:
"Adana ve Mersin'e ait lezzetlerimizi dünyanın dört bir yanından katılacak yaklaşık 1500 kişiye tattıracağız. Bununla ilgili özel olarak bir 'Lezzet Sahnesi' de hazırlayacağız. Adana-Mersin Konuk Şehir Standımız ve aktivitelerimiz, Adana ve Mersin Valilerimizin himayelerinde, ÇKA'nın katkılarıyla, Adana ve Mersin Büyükşehir Belediyeleri, Adana, Mersin, Tarsus ve Anamur Ticaret Odaları ile Seyhan Belediyesi ve Çukurova Otelciler Birliğinin de destekleriyle Gastromasa Konferansında Adana-Mersin olarak bir stant kuracağız, standımızda bölgemiz gastronomi ürünlerini sergileyeceğiz, ayrıca gelen katılımcılara sunmak üzere büyük bir açık büfe hazırlayacağız, bu açık büfenin yanısıra  Seyhan Belediyesi tarafından götürülecek 'Kınalı Eller' kadın kooperatifi aracılığıyla da bölgemiz mutfağıyla ilgili lezzetlere de yer verilecek."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!