SGK Prim Borçları için son başvuru tarihi 31 Temmuz

Güncelleme Tarihi:

SGK Prim Borçları için son başvuru tarihi 31 Temmuz
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2018 11:52

ADANA Sosyal Güvenlik İl Müdürü Bilal Canbolat, 7143 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına dair Kanun kapsamında borcu olanların başvurması için son tarihin 31 Temmuz olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Canbolat, "Hesaplanan tutarların tamamının ilk taksit ödeme süresi içerisinde peşin olarak ödenmesi hƒlinde katsayı uygulanmayacak ve ayrıca Feri alacaklar yerine Yİ-ÜFE aylık değişim oranları esas alınarak hesaplanacak tutarların yüzde 90ının tahsilinden vazgeçilecektir. Hesaplanan tutarların tamamının iki taksit ödeme şeklinde ödenmesi halinde ise Yİ-ÜFE aylık değişim oranları esas alınarak hesaplanacak tutarlar üzerinden yüzde 50 indirim yapılacaktır" dedi.

36 AY TAKSİT İMKANI

Hesaplanan tutarları taksitle ödemek isteyen vatandaşların başvuru sırasında belirtmesinin yeterli olduğunu söyleyen Canbolat şöyle devam etti:

"Başvuru sırasında altı, dokuz, on iki veya on sekiz eşit taksitte ödeme seçeneklerinden birini tercih eden sigortalılarımızın yapılandırmaları altı eşit taksit için (1,045), dokuz eşit taksit için (1,083), on iki eşit taksit için (1,105), on sekiz eşit taksit için (1,15) katsayısı ile hesaplanacak ve taksitler ikişer aylık dönemlerde ödenecektir. Yani, 18 taksitlendirme yapan sigortalılarımız ödemelerini iki ayda bir şeklinde yapacağından 36 ayda borcunu ödeyebilecektir. İlk iki taksitin süresinde tam ödenmemesi ya da süresinde ödenmeyen veya eksik ödenen diğer taksitlerin belirtilen şekilde de ödenmemesi veya bir takvim yılında ikiden fazla taksitin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi hƒlinde yapılandırmadan yararlanma hakkı kaybedilecektir. Bu nedenle yapılandırmanın bozulmaması için vatandaşlarımızın ilk iki taksiti süresinde ödemesi gerekmektedir."

’BORCU YOKTUR’ YAZISI VERİYORUZ

Borçlarını yapılandıran işverenlerin, ’Borcu yoktur’ yazısı alabileceğini de söyleyen Canbolat sözlerini şöyle sürdürdü:

"Borcunu yapılandıran vatandaş, ’Borcu yoktur’ yazısı alabilecek ve teşviklerden yararlanabileceklerdir. Aynı zamanda vatandaşlarımızın bu borçlarından dolayı haklarında icra takibi ve haciz işlemi yapılmayacak, bu sayede de borçlularımız yapılandırma yaparak kendileri için yeniden bir fırsat yaratmış olacaklardır. 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi kapsamında sigortalı sayılmasını gerektirir nitelikte çalışması nedeniyle ilgili mevzuatına göre sosyal güvenlik destek primi (SGDP) ödemesi gereken sigortalıların 18/5/2018 tarihi itibarıyla ödenmemiş bulunan SGDP borçları sigortalıların müracaatına gerek olmadan silinecektir."


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!