Sarıçam Belediyesi SODES 113 özel çocuk izcilik kampına alındı

Güncelleme Tarihi:

Sarıçam Belediyesi SODES 113 özel çocuk izcilik kampına alındı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2018 11:54

ADANA’da Sarıçam İlçe Belediyesi ve SODES işbirliği ile hayata geçirilen ’Yarınların Umudu Gençler’ projesi kapsamında 113 özel çocuk izcilik kampına alındı.

Haberin Devamı



Sarıçam İlçesine bağlı Kızılkaş Mahallesinde bulunan Orman içindeki mesire alanında özel olarak hazırlanan yerde gerçekleşen etkinliğe Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek, Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ’ın yanı sıra Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis üyeleri, muhtarlar, Özel Çocuk dernek başkanları, gönüllü elçileri, belediye birim müdürleri, özel çocukların aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Başkan Uludağ, "Proje kapsamında 113 özel çocuk olmak üzere toplamda 4 bin 500 çocuğumuz etkinliklerden faydalanıyor. Proje ile birlikte 1 adet açık hava spor alanı oluşturduk. Çocuklarımızın faydalanması için her biri 6 kişilik 20 adet izci çadırı, 2 adet okçuluk takımı ve 1 adet badminton takımı aldık. Kamplara katılan çocuklarımız bu oyunlardan ve izcilik faaliyetlerinden faydalandılar. Bu etkinliğimizin de tamamlanmasıyla projemiz Piknik ve yemek organizasyonları, Müze ziyareti, sinema ve tiyatro faaliyetleri ile devam edecek ve 20 Kasım 2018’de sona erecek" dedi.

Bilal Uludağ projenin Kalkınma Bakanlığı ve Sarıçam Belediyesi tarafından finanse edildiğini belirterek, "Projemiz Adana Valiliği SODES proje uygulama birimi koordinasyonluğunda, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ve Sarıçam Belediye Spor Kulübü Derneği ortaklığında yapılmıştır. Bugün burada özel çocuklarımız ve engelli bireylerimiz ile birlikteyiz. Yaşam kalitesi yüksek ve engelsiz bir Sarıçam hedefimize onların da desteği ile ilerliyoruz. Tüm amacımız hep birlikte Adanaya simge olacak bir Sarıçam’da yaşamaktır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından ise etkinliğe katılan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek, Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, özel çocuklar ve beraberindekiler kamp ateşini yaktılar. Kamp ateşinin ardından ise özel çocuklar, kendileri için hazırlanan oyunları oynayarak gönüllerince eğlendiler.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!