LGS tercihi yapacak öğrencileri uyardı

Güncelleme Tarihi:

LGS tercihi yapacak öğrencileri uyardı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2018 12:32

ADANA’da eğitim uzmanı Korkut Daban, LGS tercih süresinin bitimine 2 gün kaldığını belirterek, öğrencilerin aldığı puanlarla girdikleri yüzdelik dilimin tercihlerdeki önemini vurguladı.

Haberin Devamı

Eğitim Uzmanı Korkut Daban, LGS tercihini henüz yapmamış öğrencilere önemli uyarılarda bulundu. Daban, "Yeni uygulama ile bu sezon veliler üç farklı tercih ekranı ile karşılaşacak. Tercih işlemleri Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-okul.meb.gov.tr internet adresinden yapılacağı gibi, aynı zamanda mezun olduğu okuldan veya herhangi bir ortaokuldan da yapılabilir" diye konuştu. Daban, öğrencilerin toplamda 15 lise tercihi yapabileceklerini ve bu okullarının en fazla 5 tanesinin sınav puanına göre tercih edilecek "nitelikli okullar" kategorisinde olacağını söyledi.

YÜZDELİK DİLİM ÇOK ÖNEMLİ

Öğrencilerin başarı yüzdelik dilimlerinin çok önemli olduğuna vurgu yapan Daban, " Tercihlerde yüzdelik diliminizin çok fazla üzerindeki okulları yazmamanız daha doğru olacaktır. Başka bir deyiş ile belirli bir yüzdelik dilime sahip olan öğrencilerin şansının daha muhtemel olacağı bir tercih sistemi olacak. Örnek verecek olursak yüzde 3’lük dilime giren öğrenciler doğrudan istediği okulları yazabilecekler. Ancak yüzde 15 gibi bir yüzdelik dilime sahip öğrencinin tercihlerini yaparken sıralama açısından daha düşük olan liseleri yazması makul olacaktır" dedi.

ADRESE DAYALI TERCİH HAKKI

Adrese dayalı tercih sistemi hakkında da bilgi veren Daban, kalan tercih hakklarından 5’inin kayıt alanında bulunan okullar içinden yapılacağını söyledi. Daban, "Yerel yerleştirmeye göre yapılacak olan tercihlerde 5 okul tercihinden en fazla 3 tanesini kendi kayıt sahalarından yapabilecekler. Kalan 2 okul tercihini ise komşu kayıt alanından yapabilecekler. Dikkat edilmesi gereken önemli bir husus ise, yerel yerleştirme ile ilgili tercihinizi yapmadan merkezi sistem ile yapacağınız tercih sayfası açılmamaktadır" diye konuştu.

Son olarak yapılacak olan 5 okul tercihinin ’pansiyonlu okullar’ kategorisindeki liselerden seçileceğini söyleyen Daban, konuşmasına şöyle devam etti: "Bu okulların ismi pansiyonlu olarak geçmekle beraber, öğrencilerin pansiyonlarda kalması zorunlu değildir. Özellikle şehir dışından ve uzak yerleşimlerden gelen öğrenciler için pansiyonlar düzenlenmiştir. Liselere tercih işlemleri 13 Temmuz Cuma günü mesai bitimi olan, saat 17:00ye kadar yapılabilecektir."



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!