Çukurova Üniversiteli modacılar ödüle doymuyor

Güncelleme Tarihi:

Çukurova Üniversiteli modacılar ödüle doymuyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2018 11:51

ADANA’da Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü öğrencileri 7. Athib Dokuma Kumaş Tasarım Yarışmasında 3 ayrı ödülün sahibi oldu.

Haberin Devamı

Ticaret Bakanlığı ve Türkiye İhracatçıları Meclisinin (TİM) desteği ile Akdeniz Tekstil İhracatçıları Birliği (ATHİB) tarafından geleneksel olarak düzenlenen 7. Dokuma Kumaş Tasarım Yarışmasının ödül töreni Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcanın katılımı ile Adana Müze Kompleksinde gerçekleştirildi. Çukurova Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü öğrencileri finalde yer alarak derece elde etti.

ATHİB Dokuma Kumaş Tasarım Yarışmasında her yıl düzenli bir şekilde 10 yarışmacı arasında yer alan Çukurova Üniversitesinden bu yıl Ceyda Nur Kömürcü, Talip Yasin Yavuz, Manolya Geliş, yüksek lisans öğrencisi Şansım Televi Boğa yer aldı. Bu yıl gerçekleştirilen 7. Dokuma Kumaş Tasarım Yarışmasında 1. olan tasarımcı Düzlem adlı tasarımıyla Berna Süslü, 2. Çukurova Üniversitesi Yüksek Lisans Öğrencisi New Butterfly temasıyla Şansım Televi Boğa oldu. 3. ise Muture COre temasıyla Gizem Nur Bağ dereceye giren isimler arasında yer aldı.

Yarışma kapsamında 13 günde 20 üniversite gezildiğini ve binden fazla öğrenciye ulaşıldığını kaydeden Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, Dokuma Kumaş Tasarım Yarışmasına 16 farklı üniversiteden 74 başvuru alındığını ifade etti. Bu başvurulardan seçici kurulun 10 finalist belirlediğini belirten Kıvanç Bu yıl da yarışmada birinci olan tasarımcıya yurtdışında eğitim imkƒnıyla birlikte 15 bin lira,2nciye 12 bin lira, 3üncü olan öğrencimize ise 9 bin lira para ödülü verilmiştir şeklinde konuştu.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!