Adana’da toplu taşımada nakit ödeme kalkıyor

Güncelleme Tarihi:

Adana’da toplu taşımada nakit ödeme kalkıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2018 12:07

ADANA’da belediye otobüsleri ve metroda olduğu gibi 1 Ağustostan itibaren özel halk otobüsleri ve dolmuşlarda da Kentkart, Araçkart ve temassız kredi kartları geçerli olacak.

Haberin Devamı

Adanada kentiçi toplu taşıma hizmetlerinde tam otomasyona geçiş sürecinin tamamlanmasının ardından 1 Ağustos 2018 tarihinden itibaren özel halk otobüsleri ve dolmuşlarda paralı biniş uygulaması sona erecek. Vatandaşlar, belediye otobüsleri ve metroda olduğu gibi özel halk otobüsleri ve dolmuşlarda da Kentkart, Araçkart ve temassız kredi kartlarını kullanarak seyahat edebilecek.

Adana Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı, toplu taşıma hizmetinin güvenli ve ekonomik şekilde yürütülmesi amacıyla uygulamaya konulan elektronik ücret toplama sisteminde tam otomasyon sağladı. Buna göre 1 Ağustos’tan itibaren belediye otobüsleri ve metroda olduğu gibi özel halk otobüsleri ve dolmuşlarda paralı biniş uygulamasının sona ereceği duyuruldu. Anılan tarihten itibaren vatandaşların özel halk otobüsleri ve dolmuşların tamamında Kentkart, Araçkart ve temassız kredi kartlarını kullanarak toplu taşıma hizmetinden yararlanacağı belirtildi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!