Adana’da ’Ahilik Haftası’ etkinliklerle kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Adana’da ’Ahilik Haftası’ etkinliklerle kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2018 12:02

Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi bahçesinde gerçekleştirilen kutlama etkinliğinde konuşan Adana Valisi Mahmut Demirtaş, ahiliğin toplumsal yapının özünü oluşturduğuna vurgu yaptı. Demirtaş, "Yaşadığımız coğrafyada milletimizin bin yıllık serüveninin en önemli yapı taşlarından olup, kardeşlik, paylaşma, dayanışma, çalışma ahlakı ve kanaatkarlık gibi değerleri içerisinde barındıran bir yapıya sahiptir" dedi.

Haberin Devamı


Ahilerin geliştirdikleri ahlaki, sosyal ve ekonomik ilke ve erdemlerle iş dünyasına, gençlik ve meslek kuruluşlarına örnek olarak varlığını bugüne kadar sürdürdüğünü vurgulayan Vali Demirtaş, "Ahilik, belli bir süre, bir iş basamağında kalarak çırak, kalfa ve usta hiyerarşisini olgunlaştırır. Baba-evlat ilişkisi gibi ustaya candan bağlanmayı, sanatı sağlam ahlaki ve mesleki temellere oturtmayı amaçlar" diye konuştu.

TÜRKİYE EKONOMİK MÜDAHALELERE MARUZ KALIYOR

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Nihat Sözütek ise ahiliğin önemini anlatarak, "Ahilik kültürü yaklaşık bin yıllık bir gelenektir. Esnaf ve sanatkar kültürünün oluşturulduğu, geliştirildiği ve bugüne kadar yaşatılan sosyo-ekonomik bir oluşumdur" dedi.

Konuşmaların ardından yılın ahisi, kalfası ve çırağına ödüllerini Adana Valisi Mahmut Demirtaş takdim etti. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise Ahilik Haftası kapsamında gerçekleştirilen şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödüllerini verdi.

Halk oyunları ve halk müziği konseriyle devam eden tören, katılımcılara pilav dağıtımı ile sona erdi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!