Adana Valiliği’nden Kemalpaşa Mahallesi’ne okul müjdesi

Güncelleme Tarihi:

Adana Valiliği’nden Kemalpaşa Mahallesi’ne okul müjdesi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2018 10:24

ADANA Valiliği, vatandaşların okulun çok uzak olması nedeniyle eylem yaptığı Sarıçam ilçesindeki Kemalpaşa Mahallesi’ne okul yapılacağını açıkladı.

Haberin Devamı



İlçedeki 5 bin nüfuslu Kemalpaşa Mahallesi’nde bir araya gelen yaklaşık 100 kişinin, en yakın okulun yaklaşık 3 kilometre uzaklıkta olduğunu belirterek eylem yapması üzerine Valilik yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, mahallede bulunan bir anadolu lisesi, bir ilkokul, bir ortaokul ve inşaat halinde bir kampüsün, mahallenin kuzeydoğusuna uzak olduğu belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

"Sarıçam ilçesi Kemalpaşa Mahallesi 2300 parselde kayıtlı taşınmaz, şahıslara ait olup imar planında konut alanı ve eğitim tesis alanı olarak ayrılmıştır. Sarıçam Belediyesi tarafından imar uygulaması yapıldıktan sonra taşınmaza okul yapılacaktır. Söz konusu taşınmaz mahalle merkezine yaklaşık olarak 165 metre, yapımı devam etmekte olan okul binasına ise yaklaşık olarak 700 metre uzaklıktadır. Haberde konu olan Sarıçam ilçesi Kemalpaşa Mahallesindeki yer ile ilgili Sarıçam Belediyesi tarafından yapılacak imar planlamasıyla yeni bir okul yeri belirlenmesi durumunda belirlenen yere bir okul yapılması planlanmaktadır. Bu konuyla ilgili Sarıçam Belediyesi ile görüşmeler devam etmektedir."


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!