5. Geriatrik Rehabilitasyon Kursu Balcalıda yapıldı

Güncelleme Tarihi:

5. Geriatrik Rehabilitasyon Kursu Balcalıda yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2018 12:48

TÜRKİYE Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Derneği ile Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ana Bilim Dalı tarafından düzenlenen ve 5. Geriatrik Rehabilitasyon Kursu gerçekleştirildi.

Haberin Devamı



Yaşlılık sağlığıyla ilgilenen bir bilim dalı olarak ortaya çıkan geriatri konusunda Balcalı Hastanesi Hipokrat Salonunun da düzenlenen kursta konunun uzmanları tarafından bilgilendirmeler yapıldı. Çalışma Gurubu Başkanlığını Prof. Dr. Yeşim Gökçe Kutsal ile Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Balcalı Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Tunay Sarpelin koordinatörlüğünü ise Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rengin Güzelin yaptığı kursta katılımcılara konuyla ilgili önemli bilgiler aktarıldı.

İki oturum halinde düzenlenen kursta; düşmekten korkma, kırılmadan korkma, egzersiz yapılıp yapılmaması gerektiği, çok ilaç kullanımı, tuvalete yetişememe, ve eklem ağrıları konusunda çeşitli sunumlar gerçekleştirildi. Kurs sonunda ise katılımcılara sertifikaları verildi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!