Ceyhan'ın Fıstıklı Pilav’ı büyük ilgi gördü

Güncelleme Tarihi:

Ceyhanın Fıstıklı Pilav’ı büyük ilgi gördü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2019 17:29

Ceyhan'ın Fıstıklı Pilav’ı büyük ilgi gördü

Haberin Devamı

Ceyhun ÖZER/CEYHAN,(Adana),(DHA)- CEYHAN Belediyesi, 3. Uluslararası Adana Lezzet Festivali’nde ikramları ile büyük ilgi gördü. Türkiye’nin dört bir yanından gelen gurmelere ve  ziyaretçilere alışılmışın dışına çıkılarak  ‘Fıstıklı Pilav’ ikram edildi.

Adana Valiliği’nin ev sahipliğinde Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri ve odaların destekleriyle Seyhan Nehri kıyısındaki Merkez Park’ta düzenlenen Adana Lezzet Festivali’nde stant  kuran Ceyhan Belediyesi, Ceyhan fıstığına dikkat çekmek ve farklı bir lezzet ortaya koymak adına katılımcılara fıstıklı pilav ve fıstıklı tatlı ikramında bulundu. Ücretsiz ikram yapılan vatandaşlar belediye standına büyük ilgi gösterdi.

Bereketli toprakları, maharetli ustaları, kendine has yemek çeşitleri ve kebap çeşitleri ile Adana’nın lezzetin başkenti olduğunu belirten Başkan Kadir Aydar,  "Taşı toprağı altın denilen bu bereketli toprakların nimetleri Adana’mızın en büyük zenginliğidir. Ceyhan’ımızda sadece karpuzun değil, yer fıstığının ve yetiştirilen bir çok sebze ve meyvenin farklı olduğunu Türkiye’nin dört bir tarafından gelen misafirlere göstermiş olduk. Ekip arkadaşlarımız bir ilki gerçekleştirerek fıstıklı pilav yaptılar. Şehrimize katkı sağlamak, gelen misafirleri mutlu etmek adına ücretsiz ikramlarımız oldu. Adana’mızda düzenlenen bu anlamlı etkinlikte şehrimize bir katkımız dokunmuş ise ne mutlu bize. Ben öncelikle Büyük Akdeniz Şöleni temasıyla düzenlenen 3. Uluslararası  Adana Lezzet Festivali’nde emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Adana Türkiye’nin gözbebeği şehri, lezzetler diyarıdır. Bir sonraki festivallerimize daha farklı lezzetler ile hazırlanacağız"dedi.

Başkan Kadir Aydar, festivale katılan vatandaşlara pilav ve tatlı ikram etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!