Ceyhan'a hobi bahçesi projesi

Güncelleme Tarihi:

Ceyhana hobi bahçesi projesi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2019 16:34

Ceyhan'a hobi bahçesi projesi

Haberin Devamı

Ceyhun ÖZER/CEYHAN,(Adana),(DHA)- CEYHAN Belediyesi, tarihi demir köprü yanında bulunan atıl alanı, hobi bahçesi olarak çocuklara tahsis etti.
Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar, 'hobi bahçesi' projesine başladıklarını belirterek, Ceyhan girişinde bulunan ve atıl durumdaki belediyeye ait arsanın çocuklara tahsis ettiklerini açıkladı. Tarihi demir köprü yanında bulunan alanda incelemelerde bulunan Başkan Aydar, geleceğimizin teminatı çocukların kendi ürünlerini yetiştireceği, yürüyüş yolu ve piknik alanlarıyla Ceyhan Nehri Sahil Projesi'nin hayata geçtiğini dile getirdi.
Ceyhan girişindeki alanın şehrin çehresini değiştireceğini belirten Başkan Kadir Aydar, “Bu bölge atıl durumdaydı. Burayı önceden çöplük olarak kullanıyorlardı ve atıl olan bütün malzemeleri gelip buraya atıyorlardı. Ceyhan'ın giriş ve çıkışında bulunan çöplük dağları ve moloz yığınlarını ortadan kaldırmak için Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimiz ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü ekiplerimiz ile birlikte bir proje yaptık. Burayı biz birinci derece iş alanı ilan ettik. Ceyhan'ın girişini kentsel dönüşüm alanına dönüştürmek için bu taş duvarları inşa ediyoruz. Bu taş duvar birinci köprünün girişine kadar uzanacak. Bununla birlikte Ceyhan'ın girişi çöplük olmayacak, güzel görünecek. Bu taş duvarın hemen önünde de yürüyüş yolu yaparak hemşerilerimize güzel bir hizmet kazandıracağız" dedi.

ÜRETEN VE ÖRNEK OLAN BİR BELEDİYE OLACAĞIZ
Uzun yıllardır Ceyhan’ın hizmetlerden ve üretmekten yoksun kaldığını hatırlatan Başkan Aydar, “Demir köprü alanında Park ve Bahçeler Müdürlüğü var ama ne fidanlığı ne de kendi tohumu var. Bütün ihtiyaçlarını dışarıdan satın alıyor. Biz 5 bin metrekarelik büyüklüğe sahip bu yere fidanlık yapıyoruz. Burada Ceyhan Belediyesi kendi ağacını ve çiçeğini yetiştirecek, böylece Ceyhan Belediyesi artık üreten belediye olacak ve dışa bağımlı olmayacak. Ceyhan’ın çocukları sosyalleşecek, toprakla bulaşacak ve kendi ürününü yetiştirecek. Biz bu günlere kadınların, gençlerin ve özellikle çocukların sayesinde geldik. Anneleri unutmuyorum, çocukları unutmuyorum ve onları çok seviyorum. O yüzden buraya hobi bahçesi yapıyoruz. Hobi bahçesini kullansınlar diye 10 yaş altındaki tüm çocuklara 45 metrekarelik alana sahip tapu göndereceğiz ve davet edeceğiz. Daha önce toprak görmemiş, ağaç görmemiş her çocuk erken yaşta diledikleri gibi ekecek ve büyütecek. Çocuklar topladıkları mahsulleri de satabilsinler diye buraya pazar yeri kuracağız. Böylece çocuklar erken yaşta para kazanmayı öğrenecek. Bu bizim hayalimizdi ve biz bugün burada temelini atıyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!