ANKARA HABERLERİ

Yerel Endonezya mutfağını tanıttılar

Haşim KILIÇ
13 Şubat 2011 - 00:00Son Güncelleme : 12 Şubat 2011 - 21:10

TÜRKİYE’deki Asya, Pasifik, Avrasya ve Kafkas ülkeleri büyükelçi ve eşlerinin oluşturduğu TASPEK, geleneksel olarak düzenlediği ve dünya mutfaklarının tanıtılması amacını taşıyan etkinlikte son olarak Endonezya mutfağına yer verdi.

Haşim KILIÇ

Güreller Mağazası’nda düzenlenen etkinliğe gruba üye çok sayıda davetli ile Endonezya büyükelçilik çalışanları ve eşleri katıldı. Elçilik çalışanları, egzotik Endonezya yemeklerini uygulamalı olarak anlatırken, püf noktaları da gösterdiler. Etkinlikte, Endonezya’nın hemen hemen her bölgesinde bulunan nasi goreng, gado-gado, sate ve soto gibi ülkenin ulusal yemekleri kabul edilen bazı yemeklerin tarifi anlatıldı. Grup üyeleri, dünya mutfağının tanıtıldığı etkinliğin kültürlerin kaynaşmasına da katkı sağladığını ifade etti.

El yıkama suyu ikram edildi

Endonezya’da yemekler kaşık ve çatalla birlikte yenilmesine rağmen Batı Cava ve Batı Sumatra gibi bölgelerde elle yemek çok yaygın. Evlerde ve lokantalarda da yerel yiyecekler genelde elle yeniyor. Bundan dolayı lokantalarda ve evlerde yemeklerle birlikte bir kap içerisinde temiz su da ikram ediliyor.

Etiketler:

Yasal Bilgilendirme

Hurriyet.com.tr’nin Ankara haberleri bölümünde, DHA ve İHA’nın abonelerine gönderdiği Ankara haberleri otomatik olarak derlenmektedir. hurriyet.com.tr editörleri otomatik akış içinde Yerel Endonezya mutfağını tanıttılar haberine editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajanslar sorumludur.


    ANKARA YOL DURUMU
    Ankara1 DERECE
    Yol durumu »
    ANKARA NAMAZ VAKİTLERİ
    20 Ağustos 2017, Pazar
    • İmsak
      04:08
    • Guneş
      05:57
    • Öğle
      13:03
    • İkindi
      16:49
    • Akşam
      19:47
    • Yatsı
      21:22
    Diğer iller için Namaz Vakitleri »
    Sayfa Başı