Yerden göÄŸe kadar

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, göreve gelmeden önce kulübün diğer başkanları ile her zaman beraberdi.

Haberin Devamı

Ama hiçbir zaman koltuk sevdası içinde olmadı. Galatasaray'ın sıkıntılarına "hayır" demiyor, gerektiğinde gizli olarak yardım yapıyor, birçok kişi de  "Kim bu Ünal Aysal?" diyordu. Kulübe başkan olacağı zaman, açık ve net bir şekilde kulübü nasıl  yöneteciğini herkese duyurdu. O kendi felsefesinde ilerliyordu.

Uzun zamandan bu yana hep dalgalı olan Galatasaray'ı iskeleye yanaştıran kişi oldu Ünal Aysal. Rakipleri kaos ortamıyla uğraşırken, duruşunu hiç bozmayarak takımının bu dalgalardan etkilenmesine mani oldu. Geçmişte Avrupa'da ismini altın harflerle yazdıran Galatasaray'ı yeniden şaşalı günlere taşımaktı amacı. Gittiği yolu biliyordu

Futboldan anlamadığı için bu işi saha içi patronu Fatih Terim'in ellerine bırakmıştı. Şunu çok açık ve net söyleyebilirim ki, eğer Fatih Terim halen görevinin başında istifa etmeden duruyorsa, bunun tek nedeni Ünal Aysal'dır.

Haberin Devamı

Sezon başından beri Türk futbolunun bir kaos içinde çırpınması devam ediyor. Diğer kulüp başkanları önlerini göremezken, teknik adamların takım kuramama sıkıntıları varken, Ünal Aysal ise G.Saray hakkında çıkan yanlış bir haber sonrasında, bir başkandan beklenen üslupla kendine hayran bırakan mantıklı açıklamalar yaptı.

Başkan Ünal Aysal, bırakın kulüp başkanlarını, Fenerbahçe yöneticilerinin bile dile getirmeye cesaret edemeyeceği "Aziz Yıldırım'ın yerinde olsam bırakırdım" sözünü söyleyecek kadar net ifadeler kullandı.

Elbette her başkan gibi Ünal Aysal da, Galatasaray'ın çıkarlarını koruyacak, başkalarının ellerine teslim etmeyecek. Verdikleri ihtarmaneyle belki de Türk futbolunu 5 yıllık cezadan kurtaracak.

Ünal Aysal, Avrupa düzeyinde bir takım kurma planlarını yaparken Avrupa Kupalarından gelecek parayı da düşünerek hareket ediyor. Eğer UEFA'dan bir ceza gelirse, G.Saray'ın bütün planları bozulacak ve paralar sokağa atılmış olacak.
 Â
Peki Galatasaray'ın patronu Aysal'ın, Futbol Federasyonu'na çıkışı haklı mı?
Yerden göğe kadar...

Yazarın Tüm Yazıları