Yeraltı dünyasının ünlü ismi Hünkar Karataş hastaneden firar etti

Güncelleme Tarihi:

Yeraltı dünyasının ünlü ismi Hünkar Karataş hastaneden firar etti
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2016 07:34

Okmeydanı'nda tedavi için getirildiği hastanede firar eden mahkumun, yeraltı dünyasının ünlü ismi Hünkar Karataş olduğu belirlendi.Metris Cezaevi’nde tutukluyken diş tedavisi için hastaneye sevk edilen ve bu sırada firar eden tutuklu sanık Hünkar Karataş’ın fotoğrafı basına teşhir edildi.

Haberin Devamı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve İstanbul İl Jandarma Komutanlığı, Metris Cezaevi’nde tutuklu iken bugün hastaneye sevk edilen ve bu sırada firar eden Hünkar Karataş’ın resmini basına teşhir etti. Emniyet ve Jandarma ekiplerinin operasyonel çalışmaları sürerken şüphelinin son halini gösteren fotoğrafı paylaşılarak

çalışmalara katkı sağlanması amaçlandı.

Yetkililer, fotoğraftaki firari şahsı görenlerin vakit kaybetmeksizin 156 veya 155 polis ekiplerine bilgi vermesini istedi.

Valilikten açıklama yapıldı

İstanbul Valiliğinden, Metris Cezaevi'nden hastaneye sevk edilen ve burada firar eden tutuklu ilgili yapılan açıklamada, "Görevli jandarma personeli hastanede bulunan vatandaşların zarar görmemeleri maksadıyla hastane içinde silah kullanamamıştır” denildi.

Haberin Devamı

İstanbul Valiliği'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Metris Ceza İnfaz Kurumunda silahlı yağma suçundan tutuklu bulunan Hünkâr Karataş isimli şahıs, 11 Mart 2016 tarihinde diş tedavisi maksadıyla, Okmeydanı Diş Hastalıkları Hastanesine sevk edilmiştir. Saat: 15.20 sıralarında, tutuklu Hünkâr Karataş hastane tuvaletine götürüldüğü esnada, B. Y. isimli silahlı şahsın yardımıyla ve jandarmaya silah doğrultmak suretiyle hastaneden kaçmışlardır” ifadelerine yer verildi.

"HASTANE İÇİNDE SİLAH KULLANAMAMIŞTIR”

Hastane içerisindeki vatandaşların zarar görmemesi için silah kullanılmadığı belirtilerek, "Görevli jandarma personeli hastanede bulunan vatandaşların zarar görmemeleri maksadıyla hastane içinde silah kullanamamıştır. Hastane dışına kaçan şahısları takip eden jandarma tarafından"dur” ihtarında bulunmuş, şahısların silahla ateş etmeleri üzerine çıkan çatışma sonucunda B. Y. yaralı olarak yakalanmış, Hünkar Karataş ise firar etmiştir” denildi.

Firari şahın yakalanması için başlatılan çalışmaların sürdürüldüğü belirtilerek, "Firar eden Hünkâr Karataş'ın birçok kez silahla suç işlediğine dair kaydı olduğu anlaşılmıştır. Firarinin yakalanması için Jandarma ve Emniyet birimlerimiz operasyonel çalışmalarını devam ettirmektedir” denildi.
Hastanedeyken firar etti

Haberin Devamı

Jandarma ve Karataş arasındaki kovalamaca cep telefonu ile görüntülendi.

Karataş'ı arama çalışmalarına polis helikopteri de destek verirken, jandarmayla mahkumun kovalaması cep telefonu kamerasına yansıdı.

 Okmeydanı Ağız ve Diş Hastanesi'ne tedavi

için gelen 150 yıl kesinleşmiş cezası bulunduğu öğrenilen yeraltı dünyasının ünlü ismi Hünkar Karataş, jandarma ekiplerinin arasından kaçtı.

Bir kişinin Karataş'a yardım ettiği öğrenilirken, jandarma ekipleri ile Karataş arasında yaşanan kovalamaca cep telefonuna yansıdı. Görüntülerde jandarma ekipleri şahsı kovalarken, Karataş'a yardım ettiği öğrenilen bir kişi yaralı olarak yakalanıyor. Öte yandan, polis helikopteri de bölgede çalışmalarına devam ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!