Yer sarı gök kırmızı: 4-1

Güncelleme Tarihi:

Yer sarı gök kırmızı: 4-1
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 1997 00:00

Haberin Devamı

İsviçre temsilcisi karşısında harika bir futbol sergileyen sarı kırmızılılarda özellikle üç gole imza atan İlie devleşirken, G.Saray'ın diğer golü Fatih'ten geldi. Sion'un tek golünü Quattara attı.

Deplasmandaki ilk maçta aldığı farklı galibiyetle Şampiyonlar Ligi'nin kapısını İsviçre'de aralayan sarı kırmızılılar dün gece Ali Sami Yen Stadı'nda da coştu. Rakibine sahayı dar eden sarı kırmızılılarda Hakan Ünsal, Hakan Şükür ve Hagi'nin birer vuruşunda da top direklerden döndü.

G.Saray Avrupa Kupaları'ndaki başarılı sonuçlarına dün gece üçüncü kez Şampiyonlar Ligi'ne kalarak bir yenisini ekledi. İlk maçta deplasmanda farklı yendiği İsviçre'nin Sion takımını Ali Sami Yen Stadı'nda da aynı sonuçla bozguna uğratan Cimbom, tüm Türkiye'yi yeni bir sevince boğdu: 4-1. Sahayı rakibine dar eden sarı kırmızılılar süper futboluyla ayakta alkışlandı.

3. dakikada sağdan Filipescu'nun ortasında Hakan Şükür'ün kafayla indirdiği topa İlie vurdu. Top az farkla üstten dışarı gitti.

15. dakikada Filipescu sağdan ceza alanına girerken düşürüldü. Hagi'nin kullandığı serbest atışta kale önünde 3 futbolcu dokunamayınca top direği sıyırarak auta gitti.

26. dakikada Filipescu'nun ara pasıyla İlie ceza alanına sokuldu. Sert şutu direğin üstten auta çıktı.

G.Saray 40. dakikada beklediği golü buldu. Filipescu sağdan ceza alanına girerken ortaladı. İlie kaleci ile karşı karşıya kaldığı anda sert vurdu: 1-0.

İlk yarı sarı kırmızılı ekibin 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

53. dakikada Hagi ceza alanına girerken düşürüldü. Atışı kullanan İlie barajın üzerinden topu çatala taktı ve durumu 2-0 yaptı.

57. dakikada ileriye çıkan Fatih pres yaparak kaptığı topu Hakan Şükür'e çıkardı. Golcü futbolcunun ara pasıyla ceza alanına giren Rumen futbolcu aşırtma bir vuruşla durumu 3-0.

59. dakikada Hagi'nin sağdan ortasında Bülent uçarak kafa vurdu. Top az farkla dışarı giderken, tecrübeli futbolcu bu pozisyonda sakatlandı ve yerini Vedat'a bıraktı.

61. dakikada ileriye çıkan Fatih rakiplerinin arasından sıyrıldı. Çapraz pozisyonda plase bir vuruşla sarı kırmızılı takımdaki ilk resmi golünü attı: 4-0.

70. dakikada sağdan Murray'in ortasında Quattara yakın direkten topu kafayla filelere gönderip, Sion'un tek golünü attı: 4-1.

81. dakikada Hagi'nin müktemmel pasıyla ceza alanına sokulan K.Hakan topu ileriye çıkan kalecinin üzerinden aşırdı. Top yan direkten döndü.

89. dakikada Hagi soldan ceza alanına girerken ortaladı. Hakan Şükür kafayı vurdu, top yan direkten döndü.

90. dakikada Hagi'nin vuruşunda da top çataldan dışarı çıktı. Sahadan 4-1'lik galibiyetle ayrılan G.Saray Şampiyonlar Ligi'ne kaldı.

Açık tribün boş kaldı

UEFA'nın yüzde 20 oturma izni vermesi nedeniyle fazla bilet satamayan G.Saray'ın dün geceki maçında Ali Sami Yen Stadı açık tribünleri boş kaldı. Statın 16-17 bin kişilik ayakta seyirci alan iki açık tribününün yüzde 55 oturma kapasiteli olmasına rağmen, UEFA'nın sınırının çok üstünde olduğu için G.Saray, zorunlu olarak 6 bin bilet satabildi.

Gürsoy: "Skora zam yapmadık"

G.Saray Asbaşkanı Ergun Gürsoy, Sion karşısında çok üstün oynadıklarının ve ilk hedefe ulaştıklarını söyledi. Gürsoy, ‘‘İki maçta da onlara sahayı dar ettik. Ancak İstanbul'daki maçta skora zam yapmadık.'' dedi.

Demirel kutladı

Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Sion'u eleyerek Şampiyonlar Ligi'ne yükselen G.Saray'ı kutladı. Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Demirel, G.Saray Kulübü Başkanı Faruk Süren'e gönderdiği kutlama telgrafında, başarıda emeği geçen teknik direktör, antrenör ve futbolculara takdir ve tebriklerini iletti.

İyi futbol oynamadık

Sion Teknik Direktörü Alberto Bigon İstanbul seyircisine iyi bir futbol seyrettiremedikleri için özür diledi. Bigon, ‘‘G.Saray'ın yolu bir hayli uzun. Şampiyonlar Ligi'nde de başarılı olacağına eminim.''dedi.

Cimbom can yakar

G.Saray'ın Sion'u gol bombardımanına tutmasını Başbakan Mesut Yılmaz da Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Yücel Seçkiner, milletvekili Mehmet Ağar ve bir çok ünlü isimle Şeref Tribünü'nde heyecanla izledi. Yılmaz, Cimbom'un golleri sonrası futbolcuları sevinçle alkışladı.

Taraftarın sevgi gösterileri ile karşılaşan Yılmaz, ‘‘G.Saray'ı izlemekten büyük keyif aldım. İş ilk maçta bitmişti. Eminim Cimbom Avrupa'da çok can yakacak. Türkiye'de şampiyonluk yarışı ise Trabzon ve G.Saray arasında geçecek'' dedi.

STAT: Ali Sami Yen

HAKEMLER: Mario Van Der Ende (***), Berend Talens (***), Ron P.Maetz (***) (Hollanda Federasyonu)

GALATASARAY: Volkan (**)- Fatih (****), Bülent (***) (Dk.60 Vedat **)- Filipescu (***) (Dk.78 Suat **), Popescu (**), Tugay (***), Ergün (***) (Dk.68 Arif **), Hakan Ünsal (***)- Hagi (****), Hakan Şükür (**), İlie (****)

YEDEKLER: Cengiz, Osman, Okan, Adnan

SİON: Borer (*)- Wolf (*), Lengen (*), Hodel (*)- Camadini (*), Quattara (**), Lonfat (*) (Dk.46 Murray *), Zambaz (*) (Dk.71 Quennoz *), De Souza (*)- Tholot (*) (Dk.46 Lipawski *), Grichting (*)

YEDEKLER: Seoane, Baruwa, Lipawski

GOLLER: Dk.40, 53, 57 İlie, Dk.61 Fatih, Dk.70 Quattara

SARI KARTLAR: De Souza

Kartal pençeledi: 3-1

Siyah beyazlılar, Slovenya'daki rövanşta, ilk maçta olduğu gibi kapalı savunmayla mücadele etti. Perde, Mehmet'in mükemmel golüyle açıldı. Ardından Amokachi ve Tayfur, Kartal'ı uçurdu. Maribor'un tek golü Zidan'dan geldi.

Ve Beşiktaş, tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde. Zayıf rakibi Maribor Branik'le İstanbul'daki ilk maçta golsüz berabere kalan siyah beyazlılar, İnönü Stadı'nda atamadığı golleri Slovenya'da buldu ve rakibini farklı skorla eleyerek Şampiyonlar Ligi'nin kapısını açtı: 3-1. Rakip Maribor, ilk maçta olduğu gibi rövanşa da kapalı savunmayla başladı.

6. dakikada Mehmet'in pasıyla buluşan Letchkov topu ceza alanı sağ çaprazında bulunan Erkan'a attı. Bu oyuncunun altıpas içinden vurduğu sert şut kale yerine taca çıktı.

16. dakikada Erkan'ın pasıyla buluşan Amokachi, ceza alanı içerisinde topu Mehmet'e bıraktı. Bu futbolcu Maribor defansı tarafından düşürüldü. Hakem devam dedi.

34. dakikada Maribor'un ilk tehlikeli atağı kornerle önlendi. Paco'nun pasıyla ceza yayının içinde topla buluşan Zidan'ın sert şutuna Rahim ayak koyarak kornere çıkardı.

44. dakikada Beşiktaş'ın beklediği gol geldi. Letchkov sağ kanatta bulunan Mehmet'e nefis bir pas çıkardı. Bu oyuncu yaklaşık 35 metreden nefis vurdu. Top öne çıkan kalecinin üstünden filerle buluştu: 0-1. Ve devre Beşiktaş'ın 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

52. dakikada Letchkov'un pasıyla buluşan Amokachi, sağ kanattan ceza alanına girdi, iki defans oyuncusunun markajına rağmen attığı sert şut kaleci tarafından kornere gönderildi.

58. dakikada Drobne'nin pasıyla buluşan Frijelc'in ceza alanı dışından vurduğu şutu kaleci Mrmiç nefis refleksle kontrolü altında aldı.

60. dakikada Beşiktaş rahatladı. Mehmet'in pasıyla topu kapan Amokachi, savunma oyuncularını çalımladı, şık bir vuruşla skoru 2-0 yaptı.

62. dakikada Beşiktaş'ın üçüncü golü geldi. Serdar'ın pasıyla buluşan Tayfur rakip savunmayı karşısında aldı, teknik bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 3-0.

84. dakikada Maribor kontratağında topu kapan Zidan, Alpay'ı peşinden sürükledi, meşin yuvarlağı Mrmiç'in altından ağlara gönderdi: 3-1. Ancak bu gol sonucu değiştirmedi ve Kara Kartal, 3-1'lik galibiyetle Şampiyonlar Ligi'nin kapısını açtı.

Muhteşem gece

Maribor ile deplasmanda oynayan siyah beyazlılar, rakibin ördüğü etten duvarı aşmayı başardı. Beşiktaş, ilk karşılaşmada olduğu gibi, rövanşta da oyunun hakimiydi. Kartal bu galibiyetle tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etme hakkı kazandı.

Cankurtaran Şifo Mehmet

Beşiktaş'ı Mehmet taşıyor. Siyah beyazlı takımın küçük dev adamı, Gaziantepspor maçında olduğu gibi dün geceki Maribor karşılaşmasında da takımına hayat verdi. Mehmet, attığı mükemmel golle Şampiyonlar Ligi yolunu açtı.

Tarihi gece

Türk futbolu dün gece tarihi günlerinden birini daha yaşadı. İlk kez iki Türk takımı (G.Saray ve Beşiktaş) birlikte, aynı sezonda Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etme hakkını kazandılar. Statüye göre iki takımımız aynı grupta mücadele etmeyecek.

Toschak: "İşte gerçek Beşiktaş"

Beşiktaş'a tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi sevincini yaşatan Teknik Direktör John Toshack, gerçek futbollarını oynadıklarını ve sahadan farklı galip ayrıldıklarını belirtti. Şampiyonlar Ligi'nde de başarılı olacaklarına inandığını söyleyen Galli çalıştırıcı, ‘‘Takımım rayına oturdu. Artık önümüz açıldı. Beşiktaş'a büyük zaferler yaşatacağım'' dedi.

Maribor'da karnaval

Karşılaşmayı izlemek için Slovenya'ya akın eden Türk taraftarlar, kentte zafer turları attı.

Türkiye'den ve Avrupa'nın çeşitli kentlerinden maç için Slovenya'ya akın eden Türk taraftarlar Maribor kentini tam bir karnaval yerine çevirdi. Maç öncesinde Beşiktaş ve Türk bayraklarıyla tur atan taraftarlar, statta da 90 dakika boyunca tezahürat yaparak siyah beyazlı takımdan desteğini eksek etmedi.

Beşiktaş kafilesiyle birlikte Maribor'a gelen 8 Türk parlamenter de, karşılaşmayı, şeref tribününde Beşiktaş Kulübü yöneticileriyle birlikte izledi. Türk taraftarlar, maç sonrasında da Şampiyonlar Ligi'ne çıkma sevincini sokaklarda zafer turları atarak kutladı.

Haberin Devamı

STAT: Ljudski VRT

HAKEMLER: Collina Perluigi (***), Medeot Luigi (***), Rochi Enrico (***)

MARİBOR BRANİK: Simeunovic (**)- Sterbal (**), Fridl (*) (Dk.58 Ceh **), Bulajic (**) (Dk.63 Milinoviç **)- Kek (**), Sarkezi (**), Fricelj (**), Zidan (**), Paco (*) (Dk.55 Nikolic **)- Gajser (**), Drobne (**)

YEDEKLER: Sraga- Ratkovic, Ljubobratovic, Snofl

BEŞİKTAŞ: Mrmiç (****)- Recep (***), Rahim (***), Alpay (***)- Erkan (***), Tayfur (***), Yankov (***), Letchkov (***) (Dk.73 Yusuf **), Serdar (***)- Mehmet (****) (Dk.80 Hikmet), Amokachi (***) (Dk.75 Oktay **)

YEDEKLER: Hakan- Ertuğrul, Osman, Mutlu

GOLLER: Dk.44 Mehmet, Dk.60 Amokachi, Dk.62 Tayfur, Dk.84 Zidan

SARI KART: Alpay, Zidan

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!