Yer-gök binbaşı operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Yer-gök binbaşı operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2015 20:37

Tunceli'de Jandarma Özel Harekat Timi’nden Binbaşı Yavuz Sonat Güzel’in PKK’lı teröristlerce şehit edilmesinden sonra, Türk Silahlı Kuvvetleri tüm bölgeyi kapsayacak şekilde havadan ve karadan yoğun bir operasyon başlattı. Tunceli ve Şırnak’a ağırlık verilen operasyonlara Bordo Bereliler olarak bilinen Özel Kuvvetler Komutanlığı askerleri de katıldı.

Haberin Devamı

Tunceli kırsalında Sikorsky helikopterlerle uçar birlik harekâtı yapılarak teröristlerin kaçış yolları kesildi. Askeri kaynaklar, kaçmaya çalışan teröristlerin etkisiz hale getirildiğinin değerlendirildiğini söylediler. Genelkurmay Başkanlığı ayrıca Tunceli merkezde de PKK’ya operasyon yapıldığını bildirdi. Operasyonlarda PKK’ya ait iki adet piyade tüfeği, iki adet dolu piyade tüfeği şarjörü, birer adet el bombası, el telsizi, el dürbünü, gece görüş gözlüğü ve örgüte ait çeşitli dokümanlar ele geçirildiği belirtildi.

METİNA’YA HAVA HAREKÂTI

Hava taarruzlarında Kuzey Irak’taki PKK kampları da hedef alındı. Gara’ya hava harekâtından sonra PKK’nın Kuzey Irak’taki Metina kampı da Türk jetlerinin hedefi oldu. Diyarbakır ve Malatya-Erhaç’tan kalkan F-16’lar ile F-4 2020’ler, PKK’ya ait 11 ayrı noktadaki sığınak, barınak ve malzeme depoları imha etti.

Haberin Devamı

Yer-gök binbaşı operasyonu

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!