Yer çekimine karşı koyun

Yüz ve vücut yaşlanmasında en temel problem; cilt de dahil olmak üzere kaşlar, yanaklar, boyun, meme ve popo gibi tüm yumuşak dokuların yerçekiminin etkisiyle aşağı doğru sarkması...

Estetik cerrahideki yeni bir yöntem, işte bu olumsuzluğu ortadan kaldırıyor. Hem de kısa bir sürede ve uzun vadeli olarak...

lastik cerrahi yıllardır ciltteki sarkma sorununu çözmek ve kadınlara gençliklerini geri vermek için uğraşıyor. Bu konudaki temel tedavi, bugüne dek endoskopik ya da klasik ameliyat yöntemiyle cildin gerilmesi olarak biliniyordu. Ancak dünyanın önemli estetik cerrahlarından Bulgar Nikolay P. Serdev, yeni bir teknik daha buldu. Bu teknik, şimdilerde vücudun başta yüz olmak üzere birçok bölgesinde uygulanıyor. Yöntemi Plastik ve Estetik Cerrah Dr. Emirali Hamiloğlu anlattı:

Yeni ip yönteminin diğer ataç ve ipliklerden farkı nedir?

- Diğer iplik ve ataç uygulamalarında esas olan, iplik ve ataçların üzerlerindeki kanca şeklindeki çıkıntılar yardımıyla, yumuşak dokuların birbirine yakınlaştırılmasıdır. Oysa bu yöntemde cilt altından geçirilen bir kanül yardımıyla yumuşak dokular istenilen yönlere doğru çekilerek sert dokulara sabitleniyor. Bu da işlemin diğer uygulamalara oranla kalıcılığını artırıyor. Yeni yöntemde kullanılan ipler iki yıl içinde vücut tarafından tamamen emiliyor. Ancak emilme esnasında oluşturdukları doku reaksiyonu sayesinde etkinlikleri devam ediyor.

Yöntemin uygulanma süresi nedir ve nasıl uygulanıyor?

- Lokal anestezi ile yapılan uygulamanın süresi, bölgelere ve kişilere göre değişiyor. Bu yüzden tam olarak bir süre vermek doğru değil. Fakat ortalama her bölge yarım saat zarfında bitiyor ve işlem sırasında hastanın bilinci tamamen yerinde oluyor. Yani hasta, uygulamayı takip ederek kendi isteklerini de doktoruna aktarma ve onu yönlendirme şansına sahip...

Yöntem vücudun hangi bölgelerinde uygulanıyor?

- Özellikle yüzün burun, elmacık kemikleri, boyun, kaş bölgelerinde, popo kaldırmada ve toparlamada son derece etkili bir yöntem. Hatta şimdiye kadar özellikle bu bölge için etkili ve kalıcı başka bir yöntem bulunmadığından veya istenilen sonuçlar alınmadığından, bu yeni teknik daha çok tercih ediliyor. Özellikle düşük popolu kişiler için kilo ve şekil gözetmeksizin son derece etkili sonuçlar elde edilebiliyor.

Uygulama sonrasında hasta ne kadar sürede iyileşiyor?

- Hastalar operasyonun hemen sonrasında hayatlarına kaldıkları yerden devam edebiliyor. Uygulamanın hemen sonrasında ortaya çıkan hafif bir ödem dışında herhangi bir komplikasyon oluşmuyor. Kişi 2-3 gün içinde sosyal hayatına dönüyor.

Bu ipliklerin kalıcılığı nedir?

- İplikler, tıpkı yüz germe operasyonu olmuş gibi kullanıldıkları yerde kalıcı etki gösteriyor. Bu etki 7 ila 10 yıl süreyle devam ediyor. Genç yaşlarda birçok kez tekrarlanabiliyor, ancak yaş ve cilt durumu itibarıyla yüz germe ameliyatına ihtiyacı olan hastaya uygulanması yeterli sonucu vermez.

Motivasyon her şeydir!

Günlük bir not defteri edinin. Spor aktivitelerinizi tarihleriyle birlikte yazın. Bir süre sonra notlarınız üzerinden durumunuzla ilgili analizler bile yapabilirsiniz.

Az, çoktur! Yeni araştırmalar haftada sadece 20 dakikalık bir sporun bile vücut için yeterli bir egzersiz olduğunu ortaya koydu. Bunun anlamı küçücük adımlarla bile iyi bir başarı elde edebilirsiniz. Yani kas oluşumunu sağlamak için dört hafta boyunca haftada iki kez egzersiz yapmanız yeterli oluyor. Bundan daha iyisi, can sağlığı!

Yürüyüş sırasında beyin jimnastiği yapın... Spor sırasında beyin en yüksek formda çalışıyor. Araştırmalara göre bazı bölgelerde kan dolaşımı üç kat artıyor. Bu da unutkanlığı en aza indiriyor.

Spor stüdyolarını artık eskisi kadar heyecanlı bulmuyor musunuz? O zaman pilates, yoga egzersizleri, dans aktiviteleri, aerobik ya da step koreografileri yapılan kurslara katılın.

"Bu sıcaklarda da spor yapılır mı" demeyin. Sabah ya da akşam saatlerinde yürüyün veya koşun, klimalı fitness stüdyolarına gidin, yüzün hatta su jimnastiği yapın.

Kendinize mankenler ya da Hollywood yıldızları yerine daha gerçekçi modeller seçin. Çünkü mükemmel bir vücuda ulaşma fikriyle yola çıkarsanız, birkaç ay sonra Gisele Bündchen gibi olamadığınızı görüp hayal kırıklığına uğrarsınız. O halde gerçekçi olun ve unutmayın; herkes benzersizdir.

Gergin bir cilt, kalkık bir burun ve dik göğüsler

İp yöntemi, yüz germe ameliyatı olmak için çok genç ancak yüzünün genel yapısından memnun olmayan, cilt tipi ince ve sarkmaya müsait yapıdaki kişilerin tercih edeceği bir yöntem... Burada önemli olan ipin ne şekilde, hangi bölgelerde etkili olacağını bilmek ve uygulamak. Yukarıdan aşağı sadece dokuları asmak, kalıcı olması için yeterli değil.

Bu iplerin iki yıl içinde kaybolacağı ve bu erime sırasında dokuların alındıkları bölgeye uyum sağlayacağı göz önünde bulundurulursa, son derece titizlikle yapılması gereken bir uygulama olduğu anlaşılır. Yüz bölgesinde kaz ayağı kırışıklıkları, boyun, kaş ve ağız kenarı kırışıklıklarında çok iyi sonuçlar elde ediliyor.

Bu yöntem, burun ameliyatı olmaktan kaçınan ama burun kanatlarını daraltmak ya da burun ucunu kaldırmak isteyen kişiler için de son derece etkili bir çözüm. Ayrıca meme kaldırma için de bu yönteme başvurulabiliyor. Fakat kişinin meme büyüklüğü, sarkıklığı ve cilt yapısı burada büyük önem

Güneş sonrası acil maskeler

Cildimizi ve saçlarımızı daha sağlıklı bir görünüme kavuşturan en etkili yardımcılar, hiç kuşkusuz maskeler... Bu ürünler, yoğun içerikleri sayesinde pürüzsüzleştiriyor, gerginleştiriyor, temizliyor, yeniliyor; özetle her türlü güzellik sorununu çözüyor!

YÜZ İÇİN DERİNLEMESİNE BAKIM

Ekstra bir bakım için zamanınız yok mu? Oysa yeni maskeler cilde inanılmaz hızlı bir şekilde tazelik kazandırıyor. Yorgun cildinize ışıltı katmak, ince kırışıklıkları çözmek ve nem depolarınızı doldurmak için 5 ya da 10 dakika yeterli.

Bunun için krem ve jel formundaki maskeler yüksek konsantrasyonlarıyla emrinizde... Tabii ki bu akıllı güzellik iksirleri tamamen doğal olan içerikleriyle öne çıkıyor. Örneğin ayçiçeğindeki doğal enerji moleküllerinin sıkılaştırıcı etkisi bulunuyor. Düzenli kullanımda bu ekstre cildin gerginliğini artırıyor.

GENÇLİĞİN AYNASI BAKIMLI ELLER

Yaşlılığın ilk belirtilerinin ortaya çıktığı ellerimiz, bakımlı oldukları sürece genç görünüyor. Maske uygulaması sonrasında, gece yatarken pamuklu eldiven giymek, ürünün daha iyi etki etmesini sağlayacaktır. El maskeleri de kremlerden 5 kat daha etkili olduklarından, haftada bir uygulamakta fayda vardır. Aminoasitler, çinko ve tatlı su incisinden oluşan özel karışımlar da eller için mükemmel bir anti-aging kokteylidir.

SAÇLARA ENERJİ DOKUNUŞU

Işıltısız, mat, telleri hasar görmüş... İşte, yaz sonrası güneş, deniz ve kumdan nasibini almış saçların bir özeti... Burada da devreye S.O.S bakım yapan ürünler giriyor. Zengin içerikli jojoba yağı uygulamasının ikinci dakikasından itibaren saç kökleri yeterince nemleniyor ve telleri koruyucu bir film tabakasıyla kaplanıyor. Sonuç; mükemmel parlaklık...

Ayrıca içeriden ve dışarıdan alınan güçlü proteinler de saçları koruma ve kırılmalarını engellemede etkili... Boyalı ya da işlem görmüş saçların temel ihtiyacı ise E vitamini. Saç kürleri ve maskeler, nemli ya da havluyla ıslaklığı alınmış saçlarda etkili oluyor. Daha derin bir etki için saçları streç folyoya veya havluya sarıp bekletmek de mümkün.

VÜCUTTA GERGİNLİK ETKİSİ YARATIN

ÜRÜN MARKET

Göz bakımında havyar lüksü

Zevk verici özelliğinin yanı sıra havyar, aynı zamanda enerji veren bir besleyici olarak da öne çıkıyor. Havyar özünün en önemli besleyicisi vitelline, fosfolipid, fosfoproteinler... La Prairie serisine eklenen son göz ürünü The Caviar Luxe Eye Lift Cream, göz çevresindeki hassas bölgede oluşan yaşlanma belirtilerini gideriyor, gerginlik ve sıkılık kazandırıyor.
Yazarın Tüm Yazıları