Yenişehir’de mazot hırsızlarına gece baskını

Güncelleme Tarihi:

Yenişehir’de mazot hırsızlarına gece baskını
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2016 13:18

Yenişehir’de mazot hırsızlarına gece baskını

Haberin Devamı

Nihat BIÇAK/YENİŞEHİR (Bursa), (DHA) – BURSA’nın Yenişehir ve İznik İlçelerindeki araçlardan mazot çalarak satan çetenin 4 üyesi çete gece baskınıyla yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerden 3’ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yenişehir ve İznik ilçelerinde kamu kurum ve kuruluşlarıyla özel kişilere ait iş makinelerinden son 2 aydır yakıt hırsızlığı olaylarında artış görülmesi üzerine Yenişehir Jandarması ile Bursa Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü tarafından özel bir ekip oluşturularak çalışmalara başlandı.

Hırsızlık olaylarının yaşandığı olay yerlerindeki güvenlik kameralarının kayıtları ve şüphelilerin kullandığı araç ile Bursa'dan kiraladığı aracın benzerlik gösterdiği tespit edildi. Oto kiralama şirketi ile yapılan görüşmede, söz konusu aracın üzerinde GPS (Araç Takip Sistemi) cihazının takılı olduğu öğrenildi. Yenişehir'de gerçekleştirilen 4 hırsızlık olayında şüphelilerin kullandığı aracın yer tespiti yapıldı. Şüphelilerin bu araçla, daha önce de çalıntı ya da kaçak akaryakıt alarak piyasaya süren bir kişiyle görüştükleri tespit edildi.

Bursa-Yenişehir yolunun üzerindeki Menteşe Mahallesi'ndeki iş makinelerinden akaryakıt çalındığı ihbarı üzerine söz konusu aracın yeri tespit edildi. Aracın içinde özel bir tankta gizlenmiş 1 tona yakın akaryakıt, hırsızlıkta kullanılan 2 adet akü, 1 adet yakıt tahliye motoru ve tertibatı, hortum ile 1 adet ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi.

Olay yerinde tatbikat yaptırılan ve ardından da Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edilen 4 şüpheliden 3'ü, tutuklanarak cezaevine kondu.



FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!