Yenişehir Cemevi'ne 850 bin TL destek

Güncelleme Tarihi:

Yenişehir Cemevine 850 bin TL destek
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2018 16:55

Yenişehir Cemevi'ne 850 bin TL destek

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - MERSİN Büyükşehir Belediyesi ile Alevi Kültür Dernekleri Mersin Şubesi arasında imzalanan protokol ile Yenişehir Cemevi'ne 850 bin TL maddi destek sağlandı.
Makamındaki imza töreninde kardeşçe ve bir arada yaşamanın önemini vurgulayan Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, "Bayrağımız indirmeyeceğiz. Hepimizi hedefi bu. Birliğimizi, beraberliğimizi bozmak için aramıza fitne sokmak isteyen hainler olmuştur. Bunlara aldırmayacağız, fırsat vermeyeceğiz. İnsanların o saf, temiz inançlarını yaşaması için destek vereceğiz, gayret göstereceğiz. Cemevleri insanları bir araya getirme noktasında oldukça önemli" dedi.
Dernek Başkanı Hasan Kılavuz da Başkan Kocamaz'a teşekkürlerini ileterek şunları söyledi: 
"Yenişehir Cemevi eksiklikler uzun yıllar boyunca belediyeler tarafından ihmal edildi. Cemevi herkesin evidir. Dolayısıyla 300-400 bin alevinin yaşadığını düşündüğümüz Mersin'de Yenişehir Cemevi'ne bu hizmetin verilmesi lazım."
Konuşmaların ardından Kocamaz ile Kılavuz'un imzaladığı protokol ile Büyükşehir Belediyesi, Yenişehir Cemevi'ne 850 bin TL maddi kaynak aktarmış oldu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!