Yenişehir Belediyesi 'Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi' için yetki istedi

Güncelleme Tarihi:

Yenişehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi için yetki istedi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2016 09:43

Yenişehir Belediyesi 'Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi' için yetki istedi

Haberin Devamı


MERSİN Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, Yenişehir Belediyesi 'Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi' için meclisten yetki istedi.
Kongre ve Sergi Sarayı'nda, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında yapılan toplantıda komisyonlardan gelen 19 rapor ile idareden gelen 4 teklif ve gündem dışı 10 madde görüşüldü. Toplantının en önemli kısmı, Yenişehir Belediye Meclisi'nin 1 Temmuz'da aldığı kararla hayata geçirilmesi planlanan Dönüşüm ve Gelişim Projesi'nin görüşüldüğü bölüm oldu. Eğriçam Mahallesi, Barbaros Mahallesi, Hürriyet ve Cumhuriyet Mahallerinde toplam 3 adet 'Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi' meclis üyelerinin görüşlerine sunuldu. 4 mahallede belirlenen alanın Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı sınırı olarak belirlenmesi istenirken, kentsel dönüşüm çalışmasının Büyükşehir Belediyesi ile eşgüdüm içerisinde uygulanması için Yenişehir Belediyesi'ne yetki verilmesi talebinde bulunuldu.
Meclis üyelerinin oylarıyla ilgili komisyonlara havale edilen teklifte, bu bölgelere ait projelerin hazırlanması, uygulanması ve gerektiği taktirde protokol imzalanması için de Yenişehir Belediyesi Başkanı İbrahim Genç'e yetki verilmesi istendi.
AKILLI BİSİKLET PROJESİNDE AĞIR CEZALAR VAR
Öte yandan Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı'nın Adnan Menderes Bulvarı üzerinde hizmet verecek olan Akıllı Bisiklet Projesi kapsamında, bisikletlerin geç, hasarlı teslimi veya teslim edilmemesi durumunda para cezası uygulanması kararlaştırıldı. Kararda, bisikletleri geç teslim edenlere 150 TL, hasarlı durumlarda teslim edenlere hasar ücreti olarak 500 TL, teslim etmeyenlere ise 1500 TL para cezası uygulanması oy birliğiyle kabul edildi.


İbrahim MAŞE/ MERSİN, (DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!