Yenimahalleli çocuklar gün boyu oyun oynadı

Güncelleme Tarihi:

Yenimahalleli çocuklar gün boyu oyun oynadı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2018 10:16

Yenimahalleli çocuklar gün boyu oyun oynadı

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA) – OYUNCAK Kütüphanesi Derneği tarafından düzenlenen Ankara 5’inci ‘Oyun ve Oyuncak Festivali’ Yenimahalle Belediyesi’nin desteği ve ev sahipliğinde Yenimahalle Cantürk Parkı’nda gerçekleştirildi.
‘Dünya Oyun Oynama Günü’ kapsamında 5-12 yaş arası çocukların büyük ilgi gösterdiği festivalde, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da çocuklarla oyun oynayıp, mutluluklarına ortak oldu. Park içerisine kurulan birbirinden renkli oyun atölyelerinde aileleriyle birlikte gün boyu etkinlik yapan çocuklar, canlı müzik ve dans gösterileri de izleyerek dolu dolu bir gün yaşadı.
‘MUTLU ÇOCUKLAR, SAĞLIKLI BİREYLER’
Stantları gezerek çocuklarla vakit geçiren Başkan Yaşar, “Büyükşehirlerde, dört duvar arasına kapatılmış, akıllı telefonlara, bilgisayarlara teslim olmuş, en büyük eğlencesi alışveriş merkezleri olan çocuklar yetiştiriliyor. Oysaki bu çocuklar bizim aydınlık yarınlarımız. Soran, sorgulayan, fikirlerini açıkça ifade edebilen nesillere ihtiyacımız var. Biz Yenimahalle’de 7’den 70’e hiçbir vatandaşımızın evlerine kapanmasını istemiyoruz. Bu nedenle kültüre, sanata, spora önem veriyor, eğitim odaklı her çalışmaya destek oluyoruz. Bu nedenle bu festivale ev sahipliği yapmaktan onur duyuyorum. Çocukluğunu yaşının gerektirdiği gibi yaşamış mutlu çocuklar, yarın mutlu ve ülkesine faydalı bireyler olacaklar” dedi.
ÇOCUKLARA TEKNOLOJİDEN UZAK, BOL OKSİJENLİ BİR GÜN
Çocuk Hakları Sözleşmesi'nin 31’inci ve 32’nci maddeleri gereği çocukların "Oyun Oynama Hakkı’nın” bilinirliği ve bu konudaki farkındalığın artırılmasını, geleneksel oyunların hatırlatılması ve gelecek nesillere aktarılmasını hedefleyen festival kapsamında, 5-12 yaş aralığındaki çocuklar cep telefonlarından, tablet ve bilgisayardan uzak doyasıya bir gün geçirdi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!