Yenimahalle'de piyano esintisi

Güncelleme Tarihi:

Yenimahallede piyano esintisi
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2017 11:07

Yenimahalle'de piyano esintisi

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- YENİMAHALLE Belediyesi, ilçe halkını Piyanist Dengin Ceyhan ve Tenor Fatih Kayhan'ın Piyano Konserinde buluşturdu. Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşen konseri vatandaşlarla birlikte Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Başkan Vekili Mehmet Kartal, belediye meclis üyeleri ve muhtarlar da izledi.

Konser Ceyhan'ın sihirli parmaklarıyla, Aşık Veysel'in ölümsüz eseri olan ve ünlü Piyanist Fazıl Say'ın düzenlemesi ile piyanoda can bulan “Kara Toprakö eseri ile başladı. Konserinde ünlü piyanist Chopin'in yanı sıra Ulvi Cemal Erkin, Elif Ebru Sakar gibi bestecilerin eserleriyle de kulakların pasını silen Ceyhan, Tenor Kayhan'ın sahneye gelmesi ile birlikte başarılı performansını sürdürdü.

PİYANO TUŞLARIYLA DANS ETTİ

Etkileyici sesiyle ilk olarak Rodolfo Falvo'dan “Dicitencello Vuieöi söyleyen Kayhan, “Gelevera Deresi, Ben Seni Sevdiğumiö adlı parçaları da kendine has yorumu ile söyleyerek, vatandaşlardan büyük beğeni aldı. Piyano tuşlarıyla adeta dans eden Ceyhan ise ustalıkla çaldığı piyanosuyla Kayhan'a eşlik etti. Konseri İzmir Marşı ile sonlandıran sanatçılar, vatandaşlar tarafından ayakta alkışlanırken Başkan Yaşar, sanatçılara çiçek takdim etti.

IŞIĞIMIZI GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'TEN ALDIK

Başkan Yaşar, "Kültürel etkinliklerimiz, tiyatrolarımız, konserlerimiz devam ediyor. Yenimahalle sanatın her türlüsüne ev sahipliği yapıyor. Çünkü bunlar bizi biz yapan değerler. Biz bunlarla kardeşliğimizi ve beraberliğimizi sağlayabiliriz. Yenimahalle Cumhuriyetin ilçesidir. Biz ışığımızı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ten aldık ve onun aydınlık yolunda yürümeye de devam edeceğiz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!