Yenimahalle kırmızıya bürünecek

Güncelleme Tarihi:

Yenimahalle kırmızıya bürünecek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2012 00:00

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Fransa’da görerek Başkent’e getirdiği “Kırmızı” kaldırımı Ankara Hürriyet’e anlattı. Kırmızı kaldırımın bakımının kolay olduğunu söyleyen Yaşar, “Yenimahalle’nin tamamına bu kaldırımı döşeyeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Fransa’da bir kafede otururken gördüğü kırmızı kaldırımı Yenimahalle sokaklarına uygulamak için kolları sıvayan Yaşar, “Bütün cadde ve sokaklarda bulunan kaldırımlar kırmızı olacak” dedi.

Çay içmeden kaldırım değişti

Kırmızı kaldırımın bakımının kolaylığının kendisini etkilediğini belirten Yaşar, şunları söyledi:
“Fransa’ya yaptığım bir gezi sırasında dinlenmek için bir kafeye oturdum. Oturmamın ardından bir iş makinesi geldi. Kaldırımın bozulmuş bir bölümünü kesti ve gitti. Arkasından gelen başka bir araç ise kesilen yere yeni kaldırımı kalıp halinde koyup gitti. Ne bir toz ne de bir toprak kalktı. Hem de bu işlem biz bir fincan çay içene kadar gerçekleşti.

Kazı olacak toz olmayacak

Bugüne kadar döşediğimiz kaldırımlarla ilgili onlarca şikayet aldık. Yeni kaldırımlar bile bir iki ay geçmeden bozuluyor. Ayrıca EnerjiSA, telefon şebekeleri, ASKİ ekiplerinin en ufak kazı işlerinde bile ortalık toz duman oluyordu. Artık olmayacak. Bir ekip gelip kazı yaptığında, arkasından gelen Yenimahalle Belediyesi ekipleri, kazı yapılan bölümü kesip yerine yenisini koyup gidecek.

Haberin Devamı

Uzun vadede kar ettirir

Kırmızı kaldırımlar Yenimahalle’nin tamanına planlı bir şekilde döşeniyor. Bütün kaldırımlar kırmızıya bürünecek. Bu projenin maliyeti de uzun vadede bize kar ettirecek. Çünkü bu uygulama sayesinde kaldırımları baştan sona iki yılda bir yenilemekten kurtuluyoruz. Esnek yapısı sayesinde sadece sıkıntı olan bölümü kesip yerine koyuyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!