Yenimahalle’den Görme Engellilere Dev Tesis

Güncelleme Tarihi:

Yenimahalle’den Görme Engellilere Dev Tesis
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2015 11:33

YENİMAHALLE BELEDİYESİ’NİN ENGELLİLERE DESTEĞİ ARTARAK DEVAM EDİYOR. ENGELLİLERİ HEMEN HER ALANDA HAYATA BAĞLAMAK ADINA YAPILAN YATIRIMLARA BİR YENİSİNİ EKLEYEN BELEDİYE, BATIKENT’E DEV BİR TESİS KAZANDIRDI.

İnönü Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Yenimahalle Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü Tesisi, törenle hizmete açıldı.
Tesisin açılışına Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Başkan Vekili Mehmet Kartal, Başkan Yardımcıları Erhan Aras, Yaşar Neslihanoğlu, Başar Bal, Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Abdullah Çetin, Yenimahalle Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Erol Sayyıdan, Türkiye Körler Vakfı’ndan temsilciler, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve görme engelli sporcular katıldı. Yenimahalle Belediyesi’nin engellilere yönelik hizmetlerinden söz eden Yenimahalle Belediye Başkanı Yaşar, “Belediye olarak hayatın her kesimine el uzatıyoruz. Sen-ben kavgası çıkaranlara, insanları ayrıştıranlara karşı, bu milleti birleştirmek, bütünleştirmek için mücadele ediyoruz. Herkese hizmet eden bir yerel yönetim örneği sergiliyoruz” dedi.
Türkiye’de ilk defa Ampute Stadı’nı yaparak engellilerin hizmetine sunduklarını hatırlatan Yaşar, “Şimdi de görme engelli sporculara bu tesisi kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yine bu dönemde bu bölgeye bütün engelli gruplarının yararlanacağı, sosyal, kültürel faaliyette ve üretimde bulunacakları Umut Evi’ni inşa edeceğiz. Bütün bu hizmetler, sosyal bir belediyenin borcudur” ifadelerini kullandı.
Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Abdullah Çetin ise, engellilerin tesis konusunda yaşadığı sıkıntılara Yenimahalle Belediyesi’nin çözüm bulduğunu kaydederek, “Yenimahalle Belediyesi’ninampute alanında yaptıklarını zaten biliyoruz. Şimdi de görme engelli sporculara büyük katkı sağlayacak çok önemli bir tesisi açıyoruz. Yenimahalle Belediyesi’nin engelliler adına başlattığı bu tesis umarım diğer belediyelere de örnek olur” dedi.
Yenimahalle Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Erol Sayyıdan de, Yenimahalle Belediyesi’ne kendilerine verdiği desteklerden dolayı teşekkürlerini sundu. Yenimahalle Belediyesi’nin engelliler için çok ciddi hizmetlerinin olduğunun altını çizen Sayyıdan, bu hizmetlerin Türkiye’ye örnek olacak nitelikte olduğunu sözlerine ekledi.
Konuşmaların ardından Yaşar ve davetliler Yenimahalle Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü Tesisi’nin açılışını gerçekleştirdi. Açılışın ardından tesiste ilk karşılaşma Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Turkcell Sesi Görenler Ligi kapsamında Yenimahalle Belediyesi ile İstanbul Görmeyenler arasında yapıldı. Sporculara başarı dileyen Yaşar, maçın açılış vuruşunu yaptı. Karşılaşma konuk ekip İstanbul Görmeyenler’in 3-0’lık üstünlüğü ile sonuçlandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!