Yenimahalle’de içkili yer açmak yasak!

İSMİNİN açıklanmasını istemeyen bir okurumuz yazıyor:

"Uzun süredir Çayyolu’nda yatırım yapmayı planlıyorduk. O bölgenin ihtiyacı olduğunu düşündüğümüz cafe-pub tarzı bir işletme... Sonunda uygun bir yer bulduk ancak mal sahibi menümüzde bira ve şarap olduğunu öğrenince önce Yenimahalle Belediyesiyle görüşmemiz ve izin için onay almamız gerektiğini söyledi. Çünkü ona göre AKP’li belediye başkanı kesin talimat vermişti "Ben başkan olduğum sürece alkol ruhsatı verilmeyecek..." İnanmadık inanamadık. Belediyenin küşat ruhsat şubesini ziyarete gittik. Niyetimizi açıkladık ve müracaat etmek istediğimizi ifade ettik. Başvuru yapabileceğimizi ancak izin için uzun süre beklememiz gerektiğini öğrendik. Neden diye sorduk. Yeniden yapılanma sürecindeyiz ve süre veremiyoruz cevabını aldık. Biraz daha israrcı olduk ve niyetimizin ciddi olduğunu anlattık. Bundan sonra gelişen diyaloğu olduğu gibi aktarıyorum :

- Peki ama halen alkollü içki servisi yapan işletmeler var ve belediyenizin ruhsatıyla satış yapıyorlar.

- Evet doğru.

- Nasıl yani

- Bakın bizim dönemimizde alınan ruhsatlar değil.

- Valla anlayamıyorum.

- Öyla işte.

- Yani sizden önceki başkanın döneminde düzenlenen ruhsatlarla alkol satışı iyapanlara ses çıkarmıyorsunuz öyle mi ?

- Evet. Hatta bu işletmelerin devrine de izin veriyoruz.

- Ama yeni ruhsat başvurularını cevapsız bırakıyorsunuz.

- Evet...

- Bu nasıl bir mantıktır çözemedim. Şimdi elinde ruhsatı olan yaşadı.

- Sizin mantığınız bizden farklı olabilir. O ruhsatların günahı bizim değil.

- Günah eski başkan ve çalışanlarının mı oluyor?

- Onu biz bilemeyiz.

- Peki sizin döneminizde açılan ve alkol satan işletme yok mu?

- Var ama ruhsatsız daha doğrusu Turizm Bakanlığı’ndan izin almışlar. Dava açtık iptalini istedik.

- O yol da kapanıyor.

- Tabi canım yani burada belediye var, bakanlık ne karışır benim işime. Yasa var yönetmelik var. O belgelerle satış yaptırtmayacağız.

- Anladım. Bu durumda sizden önceki başkanın verdiği ruhsat sahibi mekanlardan birini devralmaktan başka seçenek kalmıyor.

- Yoo... Hiç açmazsınız, alkol satmazsınız olur biter.

İşte böyle... Doğrulamak mı istiyorsunuz. O vakit aşağıda verdiğim numarayı arayın ve şu soruyu sorun, "Belediyeniz sınırları içinde yeni bir alkol satışı da yapacak restoran açmak istiyorum. Yeni başvurulara alkol satışı için izin veriyormusunuz." (Tel: 343 3000 Dahili: 2215 veya 2281)

İsmimin açıklanmadan yayınlanması ricasıyla.

Biliyor musunuz

EMEKLİ-SEN Genel Başkanı Veli Baysülen’in, AKP’nin ’Sağlıkta tahribat yapan iktidar’ olarak tarihe geçeceğini öne sürerek, "Sağlık ocaklarına başvuran emekliler buraların ücretsiz olduğunu sanıyor, maaşlarından kesinti yapılacağını bilmiyor. Maaşlarını aldıklarında kötü bir sürprizle karşılaşacaklar" dediğini..

13 yıldır Melih Gökçek ne yaptı

KANALİZASYON
yapmadınız parası alıyorsunuz.

Allah’ın suyunu gariban Ankaralıya pahalı satıyorsunuz ama baraj yapmıyorsunuz.

Adam Allah’tan korkar. Şimdi de tutturmuş Kızılırmak’tan su getirecekmiş...

Ankara’da yedi tane üniversite var.

Sordun mu? Korkaca kenti hasta mı yapacaksın?

Yoksa ihalesini bir yakınınıza verdiniz.

Kızılcahamam dağları, Bolu dağları dururken neden Kızılırmak söyler misiniz?

Sivil toplum örgütlerini, İçişleri Bakanlığını göreve çağırıyorum.

13 yıldır görevini yapmayan bir belediye başkanının o makamda durmaya ve su kesmeye hakkı yoktur. Bölge İdare Mahkemesi kesinti kararını durdurmalıdır.

Dr. Cafer TOKSES

2B ve oy

CUMHURBAŞ-KANIMIZIN
veto ettigi, AKP’nin bir türlü çıkartamadığı orman yangınlarını teşvik eden 2B yasasını bir marifetmiş gibi programlarına koyan ve iktidara geldiklerinde çıkartma sözü veren

partilere lütfen oy vermeyelim.

Bu güne kadar hiç bir iktidar, yanan orman alanlarının tekrar yeşillendirileceğini, imara kesinlikle açılmayacağını söylemedi, soylemiyor.

Ağaçlar oy vermiyor cünkü!

Murat TAŞKIN

Lisede, yüksekokul

BİZ Hacettepe Üniversitesi Meslek Yüksekokulu’nda okuyoruz, ancak üniversitemiz meslek yüksekokulu eğitimini Beytepe’deki Hacettepe’nin kampusunda vermiyor. Derslerimizi Batıkent Endüstri Meslek Lisesi’nde görüyoruz. Bizler bu konudan çok şikayetçiyiz, bir üniversite kampusu yerine bir lisede eğitim görmekten oldukça sıkıntılıyız. Doğru düzgün bir kafeteryamız bile yok. Birçok defa bu konuyu üniversite yetkililerine söylemiş olsakta bizi hiçbir şekilde dinlemediler. Acaba biz üniversitedemi okuyoruz, yoksa lisenin devamı niteliğinde bir okulda mı?

Lütfen köşenizde bu sorunumuzu dile getirirseniz çok memnun olacağız.

Emre EROĞLU

MHP adaylarının gövde gösterisi

MHP’nin Ankara 1. bölge milletvekili adayları Tuğrul Türkeş, Doğan Cansızlar ve Mevlüt Karakaya, Şereflikoçhisar’ı ziyaret etti. MHP adayları, yüzlerce aracın katıldığı bir konvoyla ilçe merkezinden geçerek gövde gösterisi yaptı. Türkeş konuşmasında, AKP’nin cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda beceriksiz kaldığını öne sürdü. Cansızlar da, iktidara geldiklerinde sosyal devlet anlayışıyla görev yapacaklarını belirtti. Her aile reisine iş bulana kadar 200 YTL maaş vereceklerini söyleyen Cansızlar, istihdam yaratarak, insanlara kendi gelirlerini sağlama imkanı yaratacaklarını söyledi.

Eski TMO Genel Müdürü Karakaya ise konuşmasında, çiftçinin içinde bulunduğu durumu çok iyi bildiklerini, bunun sorumlusunun AKP iktidarı olduğunu söyledi. Karakaya, sıfır zararla aldığı TMO’nun bugün katrilyonlarca zarara uğradığını ve göreve geldiklerinde çiftçinin refah seviyesini yükselteceklerini belirtti.

Muharrem YÜCEL/ ŞEREFLİKOÇHİSAR, (DHA)
Yazarın Tüm Yazıları