Yenimahalle büyük oynadı

Güncelleme Tarihi:

Yenimahalle büyük oynadı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2016 14:24

Kadınlar hentbol liginin son şampiyonu, deplasmanda Ardeşen Gençlik’i uzatmada yenip, adını 3. kez finale yazdırdı.

Haberin Devamı

Hentbol Kadınlar Süper Ligi’nde nefeslerin kesildiği yarı final serisinde zafere uzanan Yenimahalle Belediyesi oldu. 2-2’lik seride finale çıkacak takımı belirleyecek 5. maçta Ardeşen Gençlik ile deplasmanda karşılaşan gelen mavi-beyazlılar, normal süresi 26-26 biten müsabakayı uzatmada 34-28 kazanıp, finale yükseldi. Başkent ekibi bu sonuçla, Türkiye Kupası’nı kaptırdığı rakibinden rövanşı, seyircisinin önünde almayı başardı.
Bu sezon tüm maçlarında büyük bir rekabet içine giren iki takımın, serideki 5. maçı da heyecan kasırgası şeklinde geçti. Oyuna iyi başlayan Yenimahalle, ilk yarıyı 14-9 önde kapadı. 2. yarıda seyircisinin de desteğini arkasına alan Ardeşen, rüzgarın yönünü değiştirdi ve beraberliği yakaladı. Normal süre 26-26 bitti.
Uzatmada müthiş bir direnç ortaya koyan Yenimahalle Belediyesi, kısa sürede 8 gol atarken, kalesine duvar ördü ve rakibine sadece 2 gol fırsatı verdi. Olga Lauik, 11 golle takımını galibiyete taşıdı. Esra 6, kaptan Yeliz Özel 5 golle, öne çıkan diğer isimler oldu. Yenimahalle Belediyespor’u hava alanında taraftarlar karşıladı. Belediye Başkan Yardımcısı Erhan Aras’ın da aralarında bulunduğu kalabalık oyunculara çiçek verdi. Yenimahalle Belediye, finalde Muratpaşa Belediye ile karşılaşacak. Seri 4 Mayıs’ta, Ankara’da başlayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!