Yenimahalle Belediyesi'nden 'Başkent Ankara' kutlamaları 

Güncelleme Tarihi:

Yenimahalle Belediyesinden Başkent Ankara kutlamaları
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2017 15:00

Yenimahalle Belediyesi'nden 'Başkent Ankara' kutlamaları 

Haberin Devamı

 

ANKARA,(DHA)- ANKARA'nın başkent oluşunun 94'üncü yıl dönümü  Yenimahalle Belediyesi'nin  tarafından Türk Dünyası Konserleriyle kutlandı.
    Yenimahalle Belediyesi ve Ankara Kulübü tarafından 5-13 Ekim tarihleri arasında  düzenlenen  Başkent Ankara Haftası'nın kapanışı 'Türk Dünyasının Başkenti Ankara Konserleri'yle yapıldı. Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi'nde yapılan Ankara'nın başkent oluşunun 94"üncü yıl dönümü konserine Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Metin Özaslan, belediye meclis üyeleri,  CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ahmet Meşe ve çok sayıda vatandaş katıldı. Türk Dünyası ezgilerinin dinletildiği programda  Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Kırım, Bosna Hersek, Makedonya, Kosova, Kerkük, Özbekistan, Altay, Doğu Türkistan, Karakalpakstan ve Türkiye'den sanatçılar dans ve şarkı performanslarını sergiledi. 
    Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Ankara'nın anlam ve önemine değinerek şunları söyledi:
"Ülkelerin tarihinde başkentler, o ülkenin kimliğini ve tarihini yansıtması nedeniyle çok önemlidir. Ancak Ankara çok farklı bir özelliğe sahiptir. Ankara hem kurtuluşu hem de kuruluşu temsil eder. Ankara hem Kurtuluş Savaşı'nın merkez karargahı hem de yeni kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı, millet iradesini temsil eden bir şehirdir. Bu özelliği ile farklı bir başkent sorumluluğu yüklenen Ankara, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kalbinde de bambaşka bir yere sahip olmuştur. Başkentimize hep birlikte sahip çıkmalıyız"
     Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Metin Özaslan, işe şu ifadeleri kullandı:
"Ankara'mızın bütün değerlerini dünyaya tanıtmamız gerekiyor. Biz bunun takipçisi olduk, her yıl etkinlikler düzenledik. Bugünde Türk dünyasının birbirinden değerli sanatçılarını ağırladık. Sizlerde bizi yalnız bırakmadınız, Ankara'ya sahip çıktınız" 

    Fethi Yaşar ve Metin Özaslan, geceye katılan Türk dünyası sanatçılarına çeşitli hediyeler verdi. 

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!