Yenimahalle Belediyesi’nden Vurmalı Çalgılar Odası

Güncelleme Tarihi:

Yenimahalle Belediyesi’nden Vurmalı Çalgılar Odası
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2015 11:10

YENİMAHALLE BELEDİYESİ, DİNÇER ÖZER İLE 9’UNCU ULUSLARARASI VURMALI ÇALGILAR FESTİVALİ KAPSAMINDA ÜMİT KAPLAN ÖZEL EĞİTİM MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ’NE VURMALI ÇALGILAR ODASI KAZANDIRDI.

Yenimahalle Belediyesi, Dinçer Özer ile 9’uncu Uluslararası Vurmalı Çalgılar Festivali kapsamında Ümit Kaplan Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi’ne Vurmalı Çalgılar Odası kazandırdı.
Odanın açılış törenine Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası sanatçısı Dinçer Özer, Yenimahalle İlçe Mili Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürleri, engelliler ve öğretmenler katıldı.
“EĞİTİM EŞİTLİK İSTER, EĞİTİM BİRLİK İSTER”
Açılış kurdelesini kesen Yaşar, “Tüm evlatlarımız bizim gözümüzde eşittir. Onları sağlıklı ya da engelli olarak hiçbir zaman ayırt etmedik. Amacımız engellilerin hayat şartlarını engelsizlerle aynı seviyeye çekmek. Bunu büyük ölçüde başardık. Elimizden gelen tüm desteği veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. İster yetişkin olsun ister çocuk tüm engelli vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştırmak için çalışmalar yapıyoruz. Bugünde bu sınıfı okulumuza kazandırdık. Eğitim eşitlik ister, eğitim birlik ister. Güzel bir işbirliği ile çocuklarımıza sahip çıkıyoruz. Vurmalı Çalgılar Odamız hayırlı olsun” şeklinde konuşlu.
Yaşar ile aynı fikirde olduğunu belirten Özer ise böyle bir odanın açılmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, öğrencilere seslendi ve “Bu oda Türkiye’de bir ilk. Bu oda sizler için yapıldı. Bu oda Başkan Fethi Yaşar’ın büyük destekleriyle yapıldı. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra bu odaya gidin. Enstrümanlarla birlikte olun. Onlara dokunun, onları çalın. Müzik öğretmenlerinizin eşliğinde onlardan güzel sesler çıkarmaya çalışın. Teneffüslerde enerjinizi bu odada pozitif enerjiye dönüştürün. Hepinizi çok seviyoruz” diye konuştu.
ENGELLİLERDEN ODADA MÜZİK ZİYAFETİ
Konuşmaların ardından Yaşar’a çiçek takdim engelliler yeni açılan Vurmalı Çalgılar Odası’nda müzik öğretmenleri eşliğinde konuklara bir de mini konser verdiler. Adeta törende müzik ziyafeti yaşatan öğrenciler, vurmalı çalgılarla birbirinden güzel besteleri seslendi.
Hafif zihinsel engelli öğrencilerin kendi elleriyle hazırladıkları ikramlıkların da tadına bakan Yaşar, toplantı odasında kendisini bekleyen engelli öğrencilerle de buluştu.
248 ENGELLİ ÖĞRENCİYLE EN KALABALIK OKUL
Daha sonra öğretmenlerle bir araya gelen Başkan Yaşar’a, bir öğretmen sunum yaptı. Yenimahalle’de bulunan engelli okullarından ve sayılarından bahseden öğretmen, 248 engelli öğrenciyle en kalabalık okulun kendi okulları olduğunu dile getirdi ve öğrencilere belediyede staj imkanı, bir de halı saha isteğinde bulundu. Öğretmenlere teşekkür eden Yaşar, elinden gelen her türlü desteği vereceğini söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!