Yenimahalle Belediyesi’nde Simsiyah Defile

Güncelleme Tarihi:

Yenimahalle Belediyesi’nde Simsiyah Defile
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2015 10:45

ANKARA TREN GARI KAVŞAĞINDAKİ TERÖR SALDIRISINDA HAYATINI KAYBEDEN 103 VATANDAŞ YENİMAHALLE BELEDİYESİ TARAFINDAN ANILDI.

Ankara Tren Garı kavşağındaki terör saldırısında hayatını kaybeden 103 vatandaş Yenimahalle Belediyesi tarafından anıldı.
Ankara Tren Garı kavşağında, Emek, Barış, Demokrasi Mitingi’ne katılmak ve kortej oluşturmak isteyen vatandaşlara yönelik terör saldırısında hayatını kaybeden 103 vatandaş Yenimahalle Belediyesi tarafından anıldı. Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde sosyal projelere verdiği destekle dikkat çeken genç moda tasarımcısı Mazyar Topal tarafından tasarlanan Barış Defilesi’nde siyah kıyafetler sergilenirken, mankenler ellerinde barışı temsil eden beyaz güvercinler taşıdılar. Gar mağdurları adına ilk kez düzenlenen defile izleyenleri duygulandırdı.
Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde sosyal projelere verdiği destekle dikkat çeken genç moda tasarımcısı Mazyar Topal tarafından tasarlanan Barış Defilesi’nde siyah kıyafetler sergilenirken, mankenler ellerinde barışı temsil eden beyaz güvercinler taşıdılar. Gar mağdurları adına ilk kez düzenlenen defile izleyenleri duygulandırdı.
TERÖRE İNAT BARIŞ VE DEMOKRASİ DİYECEĞİZ
Defilede sergilenen kıyafetleri dikkatle izleyen Yaşar, “Terörün her türlüsüne kimden gelirse gelsin karşı çıkmak barış ve demokrasiden yana olmak zorundayız. Teröre kurban verdiğimiz mağdurlarımız bizim bu direncimizi artırmalıdır. Onlara olan borcumuz emek, barış ve demokrasiye sahip çıkmaktır” dedi. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Başkanvekili Mehmet Kartal ve meclis üyeleri ile çok sayıda sanatseverin katıldığı defilede ayrıca bir kadının genç kızlık hayalleri ve gerçekte olanlar arasında geçen ömrünün anlatıldığı “Bir Kadının Aile Günlüğü ”fotoğraf sergisi de görücüye çıktı.
BU ACIYA DUYARSIZ KALMAK İSTEMEDİM
Topal ise Gar Faciası karşısında duyarsız kalamadığını belirterek, “Masum insanların öldürülmesi karşısında duyarsız kalmayı içime sindiremedim. Terör ve şiddetle bir yere varılamayacağını her şeye rağmen barış ve özgürlükleri savunmamız gerektiğine dikkat çekmek istedim” dedi.
“KADINLARIN HAYATLARINA MÜDAHALE EDİLİYOR”
Aynı zamanda makyaj sanatçısı olan Mazyar Topal ve fotoğrafçı İbrahim Çakır’ın ortak sergisini gezen Yaşar, kadınların hayatlarına müdahale etmek isteyen bir zihniyetin var olduğuna vurgu yaptı. Yaşar,“Kadınların ne yapması, ne kadar eğitim alması, parasını nasıl harcaması gibi birçok konuda temel seçimleri kadınlar adına babaların, kocaların, ağabeylerin, hatta siyasilerin ve iktidar belirlemeye çalışıyor. İnsanlığın diğer yarısı olan kadınlarımızın hala hak mücadelesi vermeleri ülkemiz için çok üzücü bir durum” dedi.
FOTOĞRAFLAR HAYAT HİKAYESİNİ ANLATTI
Kadın haklarından geri dönüş yapılmak istenmesine de değinen Yaşar, “Cumhuriyet döneminde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öngörüsü ve üstün dehasıyla elde edilen kadın haklarından geri dönüş yapılmak isteniyor. Her gün öldürülen, dayak yiyen, ırzına geçilen, ezilen ve kişiliği yok edilmek istenen kadınlarımızın bir hukuk devletinde haklarının en üst düzeyde korunması gerekir. Bu demokrasinin en önemli temelidir” diye konuştu.
15 fotoğrafın yer aldığı sergide, Ankara Güzellik Yarışması 3’üncüsü Çiğdem Çağlar Özdemir’in aşk, evlilik, mutluluk, hamilelik, çocuk, annelik, kıskançlık, şiddet, boşanma, mezuniyet, terkedilme, fedakarlık, yalnızlık, annelik, aldatma, kıskançlık, hayal kırıklığı, şiddet ve yalnızlık gibi çeşitli duygular içeren portrelerini inceleyen vatandaşlar, fotoğrafları yorumlayarak kendilerini bir kadının aile günlüğü içerisinde buldular.
30 Ekim’e kadar açık kalacak serginin emektarlarına teşekkürlerini sunan Yaşar, emeği geçenlere plaket takdim etti.
Plaketini Yaşar’ın elinden alan Topal ise “Kendileri bizlere çok destek oldu. Desteklerinden ötürü Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’a teşekkür ediyorum” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!