Yenimahalle Belediyesi gençlerin önünü açıyor

Güncelleme Tarihi:

Yenimahalle Belediyesi gençlerin önünü açıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2018 14:41

Yenimahalle Belediyesi gençlerin önünü açıyor

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA) - YENİMAHALLE Belediyesi’nin başvuru sahipliğini yaptığı, Kariyer 4.0 Endüstri 4.0 döneminde milli, dijital ve cinsiyet eşitlikçi istihdam ile girişimcilik politikaları projesinin ilk ayağı, ‘Dijital Meslekler Çalıştayı’,  20-25 Mayıs tarihleri arasında Ankara Saffron Otel’de gerçekleştirildi.

Ankara Üniversitesi, Ankara Kalkınma Ajansı, Orman Sanayi İş Adamları Derneği (ORSİAD) ve Türk Sanayicileri ve İş Adamları Vakfı’nın (TÜSİAV) ortaklığı kapsamında gerçekleştirilmesi planlanan proje kapsamında Türkiye’nin dört bir yanından gelen 13-17 yaş arası 21 genç girişimcilik, dijital meslekler, mesleklerde toplumsal cinsiyet, kapasitenin arttırılması, eğitim, istihdam ve sanayi konularında eğitim aldı. Karar vericilerle de bir araya gelerek görüşlerini aktarma fırsatı yakalayan gençler, 1 haftalık çalıştayın son gününde ise Yenimahalle Belediyesi’nin düzenlediği Anıtkabir gezisine katılarak Ata’nın huzuruna çıktı.

Gençler, 2 yıl sürecek projenin tamamlanmasıyla birlikte Endüstri 4.0’ın beraberinde getireceği yeni meslekleri tanımış ve alana dair farkındalık kazanmış olacak.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!