Yenilikçi KOBİ'lere ödül

Güncelleme Tarihi:

Yenilikçi KOBİlere ödül
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2012 14:29

Güney Ege Kalkınma Ajansı'nın küçük ve orta işletmelerin yenilik faaliyetlerini teşvik etmek amacıyla desteklediği Güney Egeli Kobiler İnovasyon Yolunda Projesi'nde altı firmaya, Denizli'de En Yenilikçi KOBİ ödülü verildi.

Haberin Devamı

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) İktisadi Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında desteklenen ve geçen yıl başlayan Güney Egeli KOBİ'ler İnovasyon Yolunda Projesi, Denizli Ticaret Odası Koordinatörlüğü, Pamukkale Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi ortaklığı, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası ile Aydın Ticaret Odası'nın katılımıyla 12 ay süreyle yürütüldü.
Projesinin kapanış toplantısı Denizli Ticaret Odası'nda gerçekleştirildi. Toplantıya, Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Ercan ile Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bülent Gündüz katıldı. Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, proje kapsamında 254 firma ziyareti, açılış ve bilgilendirme toplantısı, 8 inovasyon içerikli eğitim ile Teknoloji ve Ar-Ge Günleri etkinliği yapıldığını belirtip, “Geçtiğimiz yıl başlayan projemiz sona erdi. Proje kapsamında KOBİ'lerin Ar-Ge ve inovasyon yeterliliklerinin değerlendirilmesi ve potansiyellerin belirlenmesi anketi düzenlenerek 254 firma içinden altı firmamız en yenilikçi KOBİ ödülüne layık görüldü” dedi.

Haberin Devamı

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Ercan, projenin 12 ay boyunca başarıyla devam ettirildiğini belirterek, bölge için gerçekleştirecek diğer projelere de hazır olduklarını söyledi. Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bülent Gündüz ise bu projenin hedefine ulaştığını, üniversitelerle gerçekleştirilecek projelere destek vermeye hazır olduklarını vurguladı. Güney Egeli KOBİ'ler İnovasyon Yolunda projesinde ödül alan Denizli'den Doğrar Metal ile Vega Otomasyon, Aydın'dan Orhanoğlu Gıda ile Altınvadi Zeytin ve Muğla'dan Muğla Petek ile Muğla El Sanatları Sanayi (MELSA) Şirketlerinin temsilcilerine En Yenilikçi KOBİ ödülleri verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!