Yenilik saçlardan başlar

Saç modelinizi değiştirmek istiyorsunuz ama henüz karar veremediniz. Hangi kısa kesim size yakışır, bilmek isterseniz, önerilerimize kulak verin.

Oval yüzler: Kısa kesimler de dahil olmak üzere tüm kesimler... Uzun yüzde ise her iki yanı yüze düşen uzun bir kakül.

Yuvarlak yüzler: Kısa kesimler. Uzun bir ense kesimi yüzün de küçük görünmesini sağlar.

Köşeli yüzler: Çene hizasında kesimler. Saç yüze düşmeli ya da yüzden toplanmış gibi kullanılmalı.

Kalp şeklinde yüzler: Kakül ve her iki yanda katlı grafik kesimler.

Yanaklar al al

Allık, hemen her kadının gözde makyaj ürünlerinden biridir. Peki onu doğru uyguladığınızdan ve doğru tonları seçtiğinizden emin misiniz?

Belirginleştiriyor, çerçeveliyor, renk veriyor... Özetle, allıklar diğer makyaj ürünleri arasında çok yönlülüğüyle öne çıkıyor. Ancak en çok hata da yine allık uygulaması sırasında yapılıyor. Bunun sonucunda, çocuksu kızarık yanaklar veya abartılı, aşırıya kaçmış renk yoğunluğu gibi durumlar yaşanıyor. Oysa bilinçli uygulandığında, allık tene taze ve pembemsi bir ışıltı katar, optik küçük düzensizlikleri gizler ve yüze güzel bir form verir.

Doğru tonu tutturmak

Öncelikle allık çizgisinin her zaman yumuşak ve kontürsüz olması önemli. Böylelikle renk de belirsizliğini korumuş olur. Hafif bir gülümseme, allığı elmacık kemikleri üzerinde belirginleştirmeli ve allık yumuşak bir kavis şeklinde şakaklara kadar devam etmeli. Allık kavisi ne kadar keskin ve inceyse, yüz hatları da o kadar ince görünür. Sivri bir çene, ortasına hafif bir allık dokunuşuyla yumuşatılabilir. Uzun bir burun da optik olarak yine aynı yöntemle kısaltılabilir.

Cilde uygun bir renk nüansı önemli... Açık ten rengine sahip olanlar soğuk pembe ve gül tonlarını, ten rengi hafif sarımtrak olanlar ise sıcak kayısı ve bronz tonlarını tercih etmeli. Allık, ruj ve far aynı renk ailesinden olduğunda, makyaj daha uyumlu bir görünüm alır.

Allık nasıl uygulanmalı

Pudra ya da krem allık, havalı köpüklü ya da akıcı renk pigmentleri... Allığın çeşitleri çok. Allık kullanmayı çok tercih etmeyenlerdenseniz, o zaman tercihiniz klasik pudra allıktan yana olmalı. Kuru ve fondötensiz bir cilt için ise krem ve akıcı allıklar ideal. Ancak bunların uygulamaları biraz daha çaba gerektirir, aklınızda olsun. Cildinize hızlı bir tazelik katmak içinse yeni jenerasyon köpük ürünler işinizi görecektir.

’Güzelliğin dünyası’ Türkiye’de

25 seneden uzun zamandır Avrupalı kadınların kozmetik ihtiyacını karşılayan Inglot, bundan böyle Türk müşterileriyle de buluşuyor.

Inglot, yıllardır Avrupa’nın güzellik trendlerinin ve renklerinin yakın takipçiliğini yapıyor. Kozmetik ürünlerini el değmeden, en son teknolojik ekipmanlarla ve dermatolojik testlerden geçirerek üreten markanın sunduğu 1500’den fazla renk seçeneği var. Ve bu da güzelliğine düşkün kadınlara geniş bir yelpaze sunması demek... Rujdan göz ürünlerine, allıktan ojeye uzanan ürün çeşitliliğine sahip bu marka, ilk olarak İstanbul’da, Metrocity ve İstinyepark’taki mağazalarında tüketiciyle buluşacak.

Gebelikte oluşan cilt çatlakları önlenebilir mi

Gebelikte oluşan cilt çatlakları, bakımlı ve güzel görünmek isteyen anne adaylarının hamilelik sırasında yaşadığı sıkıntılardan biridir. Anne adaylarının, hamilelik döneminde yapacakları basit uygulamalarla önüne geçebileceği cilt çatlaklarının, oluştuktan sonra tedavisi mümkün değildir.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı, Op. Dr. Figen Taşer Güney, konuyla ilgili şunları söyledi: "Hamilelik sırasında, özellikle karın, kalça, basen ve göğüs bölgesinde, cildin aşırı gerilmesi nedeniyle, kaşıntılar ve bir süre sonra da çatlaklar oluşur. Bu çatlaklara ’stria’ denir ve strialar bir kez oluştuktan sonra, tedavileri artık çok zordur."

Özellikle, gebeliğin 3’üncü ayından itibaren, bebeğin gelişimi ve kilo alımı nedeniyle karın bölgesinin gerilip belirginleşmeye başlaması, belirli bölgelerde elastikiyet ve kollajen kaybına yol açıyor. Cildin aşırı gerilmesi de bir süre sonra çatlaklara neden oluyor. Bu nedenle oluşan cilt çatlakları, doğum sonrası birçok annenin rahatsızlık duyduğu konular arasında...

Çatlakları

en aza

indirin

Aşağıda sıraladığımız basit önlemlerle, gebelikte oluşan cilt çatlaklarını en aza indirmek mümkün...

n Cilde masaj yaparak, bu bölgelerdeki kan dolaşımını hızlandırmak

n E ve C vitamini açısından zengin olan meyve, sebze tüketmek

n Bol bol su içmek

n Uykunuzu almaya özen göstermek

n Cildi esnek tutacak, hamileler için üretilmiş bir kremi bu bölgelere uygulamak
Yazarın Tüm Yazıları