Yenilenebilir enerji sistemleri konuşuldu

Güncelleme Tarihi:

Yenilenebilir enerji sistemleri konuşuldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2016 15:09

Yenilenebilir enerji sistemleri konuşuldu

Haberin Devamı

Eser AYDIN / MUŞ, (DHA)-Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda (TBMYO), “Yenilenebilir Enerji Sistemleri ve Geleceği" adlı seminer düzenlendi.



Muş Alparslan Üniversitesi’nde seminer günleri devam ediyor. Güncel konular üzerine düzenlenen seminerlere bir yenisi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda eklendi. Öğretim görevlisi Emin Ağrali tarafından verilen, “Yenilenebilir Enerji Sistemleri ve Geleceği" olan seminerde, nüfusta meydana gelen artışla birlikte insanların daha rahat ve konforlu yaşama isteğine bağlı olarak enerji talebinin arttığı, artan enerji talebinin ise sınırlı rezervlerden ötürü her geçen gün güçleştiği ifade edildi. Ağrali, günümüze kadar fosil yakıta dayalı olan enerji kullanımının çevre kirliliği, rezervlerin azalması, atmosferde oluşan sera etkisi, doğal bitki örtüsünün yanı sıra insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerinin problemler yarattığını belirtti.



Fosil yakıtların tüketiminin azaltılmasıyla hidrolik, güneş, rüzgar, jeotermal ve dalga enerjisi gibi temiz, yerli ve yenilenebilir kaynaklara yönelmenin zorunlu hale geldiğini de ifade eden Ağrali, ülkelerin bağımsızlıklarının kendi enerjilerini üretebilmesiyle ölçülür hale geldiğini de dile getirdi. Ülkelerin enerji politikalarını iyi belirlemeleri gerektiğini vurgulayan Ağrali, bu konuda geleceğe yönelik planlama yapılması gerektiğini ifade etti. Düzenlenen seminere, Teknik Bilimler MYO Müdür yardımcısı Öğr. Gör. Mirze Dedebey’in yanı sıra akademik personel ve öğrenciler katıldı. Ağrali, seminer sonunda katılımcıların sorularını cevapladı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!